חשיפה לצפון

הקונדיטוריה של דודו אוטמזגין בתל אביב מציעה פינה אינטימית ושקטה, שבה תוכלו לשבת, ליהנות מעוגות ועוגיות חלומיות ולהצטייד בכמה מהן הביתה

88 שיתופים | 132 צפיות

עשר שנים. עשר שנים לקח לדודו אוטמזגין, שף קונדיטור בעל שם מהצפון, לפתוח קונדיטוריה בת"א, אך אין ספק שהיה שווה לחכות. לאוטמזגין ארבע קונדיטוריות בצפון: חיפה, קריית מוצקין, קריית אתא ונהריה, שמתגו את השף קונדיטור כשף האיכותי והמצליח ביותר בצפון. אוטמזגין, שלמד בפריז, בהונגריה, בבלגיה ובגרמניה, נוסע אחת לכמה חודשים לחו"ל, רואה ולומד על החידושים בעולם המאפים ומשלב אותם בעבודה בקונדיטוריית הדגל בקרית מוצקין.

כשפנו אליו בהתחלה עם ההצעה לפתוח קונדיטוריה גם בתל-אביב אוטמזגין סרב. הסיבה לסירובו טמונה בכך שהקפדתו על איכות חומרי הגלם, העיצוב והאריזה היא ברמה הגבוהה ביותר, והוא חשש שפתיחת הקונדיטוריה בתל-אביב תוביל לחוסר שליטה בתוצרת ולאי-שמירה על איכות המוצרים.

רק לאחר עשרות ניסיונות והקפדה מדויקת על הלוגיסטיקה התרצה אוטמזגין ופתח את הקונדיטוריה פטיסרי ב"גן העיר" שברחוב אבן גבירול. הקונדיטוריה, הכוללת גם רחבה חיצונית, מעוצבת באופן מרהיב בגווני עץ חום כהה, היוצר במקום אווירה נינוחה בלב ת"א העמוסה. ניתן לשבת במקום, ליהנות מכוס קפה אורגני או מחליטה בטעמים – שמלווים את הכוכבות האמיתיות של המקום: העוגות. העוגות המוצעות ליושבי בית הקפה הן מהעוגות המוצגות בוויטרינה, ובהן פאדג' שוקולד, עוגת שוקולד עם נגיעת שמנת, עוגת תפוחים עם דובדבנים, עוגת גבינה עם לימון, עוגת גבינה על בסיס בראוניז ועוד, ומעוגות השמרים, שזיכו את אוטמזגין בתואר "אלוף עוגות השמרים של ישראל".

ההקפדה על איכות המוצרים ניכרת בעוגות ובעוגיות המצוינות. העוגות והמאפים מגיעים בכל בוקר מוקדם מחיפה והם טריים ואיכותיים. אין ספק שהיינו רוצים להיות נוכחים בזמן שהמשלוח מחיפה מגיע לת"א.



ביקור בקונדיטוריה פטיסרי של אוטמזגין משאיר טעם של עוד

ביקור בקונדיטוריה פטיסרי של אוטמזגין משאיר טעם של עוד

הקונדיטוריה מציעה מבחר מגוון של עוגות מרשימות במיוחד, ובהן מוס שוקולד לבן עם אגוזים במעטפת המורכבת משוקולד לבן, שוקולד חלב ושוקולד מריר. במקום תוכלו לרכוש גם פסים של עוגות מיוחדות וטעימות להפליא. אני טעמתי את עוגת הגבינה, שבסיסה הוא בראוניז ומעליה שוקולד חלב. שילוב הגבינה והשוקולד מושלם, העוגה מתוקה בדיוק במידה הנכונה, והיא מומלצת במיוחד בבתים בהם אחד מבני הזוג מעדיף עוגת שוקולד והשנייה – עוגת גבינה.

עוגות מומלצות נוספות הן פאדג' שוקולד בלגי, עוגת פרג עם שוקולד, גבינה אפויה עם לימון (הנותן לעוגה נגיעה קלה מאוד של לימון המוסיפה המון), וכמובן עוגות השמרים. עוגות רבות תוכלו למצוא גם בגרסה נטולת סוכר. בנוסף לשפע העוגות ניתן למצוא במקום מגוון רחב של עוגיות, ובהן גם 20 סוגים שונים של עוגיות ללא סוכר, שאם לא היו אומרים לי שמדובר בעוגיות ללא סוכר – לא הייתי מאמינה. בין העוגיות הללו תוכלו למצוא עוגיות פילו אגוזים, עוגיות קמח מלא לשוחרי הבריאות ועוד.

המקום מציע גם מגוון רחב של עוגיות מלוחות, קישים וכמובן את הקלאסיקות: מקרונים, פיננסיירים, פלורנטינים ועוד. במיוחד לפורים תוכלו למצוא כאן אוזני המן עם מילויים שונים, כשהמיוחדות ביותר הן אוזני המן עם ריקוטה, שנחטפות כמו לחמניות (ועוגיות) חמות.

ביקור בקונדיטוריה פטיסרי של אוטמזגין משאיר טעם של עוד, ועוד ועוד. אז בפעם הבאה כשאתם נמצאים באזור, קפצו לקונדיטוריה, פרגנו לעצמכם עשרים דקות לפחות של קפה אורגני ועוגה טובה וקחו לכם גם עוגה אחת לפינוק ביתי. רק קחו בחשבון שלא יישאר ממנה הרבה עד שתגיעו הביתה.

מחירים:
עוגיות מתוקות ומלוחות: 28 עד 32 ₪. עוגות שמרים ועוגות בחושות: 35 ₪. עוגות פס ויטרינה: 55 ₪. פשטידות: 59 ₪, טורט עגול קטן: 100 ₪. טורט גדול: 169 ₪
משלוחים בהזמנה מראש.

אבן גבירול 71 ת"א (מתחם "גן העיר")
שעות הפתיחה: ראשון – חמישי, 9:00-10:00 (בקיץ עד חצות).
בימי שישי וחגים עד השעה 15:00. בשבת סגור. העוגות והעוגיות כשרים.