מָלַאי: מאפה תירס וגבינות

מלאי: מאפה תירס וגבינות | צילום: בועז לביא
מלאי: מאפה תירס וגבינות | צילום: בועז לביא

עז תלם אופה פולנטה עם שלושה סוגי גבינות וקצת שמנת חמוצה ומפיק את המאפה הכי מנחם שיש, שישמח גם מי שאין לו בכלל צרות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

השימוש העיקרי בקמח התירס הצהוב הוא להכנת דייסה מלוחה, עשירה ומפנקת. האיטלקים (ליתר דיוק, הצפון איטלקים) קוראים לה פולנטה, והרומנים ממליגה. אבל גם בעולם האפייה קמח התירס שימושי, ומשמש כשחקן העיקרי במאפה רומני שנקרא מלאי. התחלתי במתכון המעולה של רעות אשר, בשלנית מוכשרת שעבדה לצדי במחנה האימונים של "משחקי השף". היא מכינה את המלאי מתוק, ואני החלפתי את הסוכר (150 גר' במקור) ב-300 גר' גבינות מלוחות. התוצאה היא מאפה מנחם במיוחד עם המון טעם, כזה שיכול למלא בביס קטן, ובמקביל קשה להפסיק לאכול.

חומרים ל-10 מנות | קל | חלבי

4 כוסות (1 ליטר) חלב
150 גר' חמאה
2 כוסות (290 גר') קמח תירס דק לפולנטה
2 כוסות (280 גר') קמח רגיל
1 שקית (10 גר') אבקת אפייה
4 ביצים
1 גביע (200 גר') שמנת חמוצה 15%
1 גביע (250 גר') גבינה לבנה 9%
250 גר' גבינה בולגרית (16% או 24%) מפוררת
50 גר' גבינת פרמזן מגוררת
1 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח

להגשה
שמנת חמוצה
פלפל אדום חריף פרוס דק

אופן ההכנה

1. מבשלים את החלב והחמאה בסיר על אש קטנה-בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהחמאה נמסה.

2. מערבבים בקערה את קמח התירס, הקמח הרגיל ואבקת האפייה.

3. יוצקים את החלב עם החמאה המומסת על הקמחים וטורפים היטב עם מטרפה עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים. טורפים פנימה את הביצים, זו אחר זו.

4. מטמיעים בתערובת תוך כדי ערבוב את השמנת החמוצה והגבינה הלבנה. מוסיפים את הבולגרית, הפרמזן ומלח ופלפל.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית עגולה (בקוטר 28 ס"מ) או מלבנית (25X35 ס"מ) משומנת ואופים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, או עד שהמאפה מתייצב וקיסם שמחדירים למרכז המלאי יוצא נקי. מצננים, חותכים לקוביות או פרוסות ומגישים חם או קר.

6. הגישו את המלאי עם ירקות ירוקים מוקפצים כמו תרד, ברוקולי או שעועית ירוקה

מאפים לא שגרתיים של עז תלם

1. סקונס עם גבינה, אגוזי מלך ובצל ירוק
2. קרקרים מקמח חומוס