קרקרים מקמח חומוס

קרקרים מקמח חומוס | צילום: בועז לביא
קרקרים מקמח חומוס | צילום: בועז לביא

עז תלם מערבב כפית גדושה אבקת קארי, חוויאג' או ראס אל חנות עם קמח חומוס, מכניס לתנור ומוציא ממנו חטיף אקזוטי

88 שיתופים | 132 צפיות

במסגרת הקניות לכתבה נכנסתי לחנות תבלינים אתיופית בשוק ברחובות וקניתי קמח טף. ליד הקופה ראיתי אבקה צהובה, וכששאלתי את בעלת החנות מהי היא הסבירה ששמה של האבקה הוא שורו, והיא מכילה קמח חומוס ותבלינים, ומכינים ממנה דייסה סמיכה ומשביעה. בהשראת התערובת רקחתי את הקרקרים האלו, שימלאו את הבית בריח תבלינים משכר. תרגישו חופשי להוסיף 2-3 כפות שומשום, קמח, פשתן או זרעי חמנייה לתערובת.

חומרים למגש אחד | קל | פרווה

½1 כוסות (180 גר') קמח חומוס
1 כפית גדושה אבקת קארי, חוויאג' או ראס אל חנות
קורט מלח
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
3­-4 כפות שמן זית

אופן ההכנה

1. מערבבים בקערה את קמח החומוס עם התבלינים והמלח. מוסיפים את המים – מוסיפים בהתחלה 1/4 כוס מים, מערבבים היטב בעזרת כף עץ, ואם צריך ממשיכים להוסיף עוד מים בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד ומעט נוקשה. נותנים לבצק לנוח במשך 5 דקות. אם הבצק דביק מדי אפשר להוסיף לו עוד קמח חומוס.

2. משמנים היטב נייר אפייה בשמן הזית ומניחים עליו את הבצק. משטחים את הבצק לצורת דיסק עבה, משמנים היטב גם את הבצק ומניחים עליו עוד יריעת נייר אפייה. מרדדים את הבצק במערוך ליריעה דקה בעובי 2-1 מ"מ. מסירים את נייר האפייה העליון ובעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים מהבצק צורות מרובעים או מעוינים.

3. אופים את הקרקרים במשך שעה בתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, או עד שהקרקרים מתכווצים ומתייבשים. מכבים את התנור ומשאירים בו את הקרקרים למשך שעתיים לפחות (או למשך הלילה). מוציאים ומעבירים לקופסה אטומה. מגישים עם גבינה לבנה, טחינה או רוטב עגבניות.

מאפים לא שגרתיים של עז תלם

סקונס עם גבינה, אגוזי מלך ובצל ירוק
מלאי: מאפה תירס וגבינות