ברד פודינג מלוח עם זוקיני ותירס

| מאת: שיר הלפרן

זוקיני וגבינות מלוחות פוגשים תירס מתקתק, בריוש ושמנת ויחד יוצרים מאפה מושלם שיפתח לכן את הבוקר עם חיוך. מתכון פשוט לבראנץ' אוהבים מנצח

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/02/sizes/IMG_1965_H_wo_680_382.jpg
ברד פודינג מלוח עם זוקיני ותירס | צילום: גל בן זאב

 

החומרים ל-4־6 מנות  |   קל  |   חלבי

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס חלב
3 ביצים
3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור
1 לחם בריוש, חלה (יכולה להיות בת יום־יומיים) או לחם לבן אחר פרוס
2 זוקיני ירוק מגורר
גרגירים מ־3 קלחי תירס מתוק
1500 גרם גבינה מגוררת (פרמזן, אמנטל, קשקבל או פטה, או תערובת)

התפריט שירכיב לכם בראנץ' מושלם:

סלט חסת סלנובה עם גבינה כחולה ורוטב טרגון
מאפה בצק עלים עם דלעת, ריקוטה, צ'ילי וביצת עין
ביצים רכות עם מקלות בצק עלים עטופים בפרושוטו
קלפוטי תותים ואוכמניות

אופן ההכנה

1. טורפים את השמנת, החלב, הביצים והשום ומתבלים במלח ופלפל.

2. משרים את פרוסות הלחם בתערובת הביצים בתבנית אפייה משומנת כך שהן מכוסות לגמרי.

3. המינימום הוא כשעה לפני האפייה, ואפשר להשאיר אותן בבלילה במשך לילה במקרר.

4. מפזרים על הלחם את הזוקיני, התירס והגבינה. אפשר "לדחוף" אותם לתוך הלחם.

5. מתבלים בעוד פלפל ואופים במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות, עד שהמאפה משחים.

תירס מתוק (כמו זן גילי) אפשר לאכול חי בלי בעיה. באפייה קצרה כמו זו הוא יוצא מתקתק ומתפצפץ ומוסיף עוד מרקם למנה הנימוחה.

ברד פודינג מלוח עם זוקיני ותירס | צילום: גל בן זאב

ברד פודינג מלוח עם זוקיני ותירס | צילום: גל בן זאב

צילום גל בן זאב | סטיילינג אינה גוטמן

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 47f8 at 14:50:51