עוגת שמרים פרג ותפוחים

עוגת שמרים פרג ותפוחים | צילום: בן יוסטר
עוגת שמרים פרג ותפוחים | צילום: בן יוסטר

השפית-קונדיטורית איריס גלזר מג'ראלד מפנקת במתכון לעוגת שמרים חמאתית ונימוחה עם פרג ותפוחי עץ

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-3 תבניות אינגליש קייק | בינוני | חלבי

לבצק שמרים:
1/3 כוס (80 מ"ל) חלב
1/2 כוס (120 מ"ל) מים
1/2 קובייה (25 גר') שמרים טריים
2 ביצים בינוניות
2 כפות (25 גר') סוכר
3 כוסות+ ½1 כפות (500 גר') קמח
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח

למלית פרג:
½2 כוסות (170 גר') פרג טחון טרי
1/2 כוס + כף (115 גר') סוכר לבן
2/3 כוס + כף (170 מ"ל) חלב
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
20 גר' חמאה
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

למלית תפוחים:
45 גר' חמאה
½3 כפות (30 גר') סוכר חום בהיר
גרגירים מ-1/2 מקל וניל
6 תפוחי עץ גרני סמית מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות
3 כפות מיץ לימון
חלמון ביצה טרוף

עוגת שמרים פרג ותפוחים | צילום: בן יוסטר
עוגת שמרים פרג ותפוחים | צילום: בן יוסטר

 

אופן ההכנה

1. לשים במיקסר עם וו לישה את החלב, המים, השמרים, הביצים והסוכר. מוסיפים את הקמח ולשים עד קבלת בצק אחיד.

2. מוסיפים בהדרגה את קוביות החמאה ולשים את התערובת במשך 8 דקות במהירות בינונית עד קבלת בצק חלק מאוד וגמיש. מוסיפים את המלח ולשים במשך 2 דקות נוספות עד שהוא נטמע בבצק.

3. מתפיחים את הבצק בקערה משומנת במשך שעה או עד הכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומכדררים כל אחד לכדור מתוח וחלק. מתפיחים שנית.

4. מכינים את מלית הפרג: מכניסים את כל החומרים מלבד קליפת הלימון לסיר, מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערוב מסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את קליפת הלימון ומצננים.

5. מכינים את מלית התפוחים: ממסים את החמאה והסוכר במחבת עמוקה, מוסיפים את גרגירי הווניל והתפוחים ומקפיצים עד שהם משחימים. מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים במשך דקה-שתיים, מסירים מהאש ומצננים.

4. מרדדים את הבצק עד לעובי 3 מ"מ, מורחים במליות ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה במרכזה וקולעים ממנה קרנץ'. מעבירים לתבניות האינגליש קייק ומתפיחים בפעם השלישית.

5. מושחים את העוגה בביצה הטרופה ואופים במשך 30-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות.

*רצוי לעבוד עם חומרי גלם קרים מאוד כדי שפעולת הלישה הארוכה לא תחמם מדי את הבצק

עוד מתכונים למארז מתוק:

1. עוגיות טוויל בריאות
2. מנדיאנטים
3. אוזני המן עם קרם פיסטוק
4. פיננסייר לוז ומי פריחת הדרים
5. עוגיות כדורי פקאן דבש

משלוחי מנות של שפית-קונדיטורית איריס גלזר | צילום: בן יוסטר
משלוחי מנות של שפית-קונדיטורית איריס גלזר | צילום: בן יוסטר

פטיסרי ג'ראלד אבן גבירול 36 תל אביב, 03-5063135
צילום: בן יוסטר | סטיילינג: אינה גוטמן