עוגיות בצק פריך עם ריבת תפוחים מבושמת בקינמון ואניס

| מאת: שף־קונדיטור אורגד רואש

עוגיות קראנצ'יות עוטפות ריבת תפוחים ארומטית זה בדיוק מה שיעשה לך יום מתוק עם אבקת סוכר מעל. מתכון שלא תרצי להחמיץ

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/03/sizes/11sarit_goffen-5816_newH_wo_680_382.jpg
עוגיות בצק פריך עם ריבת תפוחים מבושמת בקינמון ואניס | צילום: שרית גופן

 

השף־קונדיטור אורגד רואש מבית הספר למקצועות הקולינריה דן גורמה מגלה לנו מתכונים מושלמים לשידוכים מוצלחים בין ריבות פירות העונה לבין הפחמימות הנכונות. אין בעד מה

החומרים ל-15 עוגיות |   בינוני |   חלבי

200 גרם חמאה
1 כוס אבקת סוכר
1 ביצה
1 חלמון
קורט אבקת וניל
1/2 כוס אבקת שקדים
¼2 כוסות קמח
קורט מלח
ריבת תפוחים
אבקת סוכר לפידור

אופן ההכנה

1. מערבלים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה.

2. מוסיפים את הביצה, החלמון ואבקת הווניל בהדרגה ומערבבים עד קבלת קרם אחיד.

3. מוסיפים את אבקת השקדים, הקמח והמלח ומערבבים עד קבלת בצק.

4. מקררים במשך 30 דקות.

5. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים בקורצנים 8 עיגולים עם עיגול קטן יותר במרכזם ו־8 עיגולים שלמים.

6. אופים את העוגיות במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל־165 מעלות, עד שהן זהובות.

הרכבת העוגיות

1. מורחים מעט ריבת תפוחים על העוגיות השלמות וסוגרים אותן עם העוגיות עם החורים.

2. מפדרים באבקת סוכר.

עוגיות בצק פריך עם ריבת תפוחים מבושמת בקינמון ואניס | צילום: שרית גופן

עוגיות בצק פריך עם ריבת תפוחים מבושמת בקינמון ואניס | צילום: שרית גופן

 

למתכונים שעושים זיווג פחמימתי מושלם לריבות:
מתכוני ריבות: השידוך המושלם למאפה מושלם
מאפה שמרים עם ריבת אגסים וקרמבל
חיתוכיות חמאת בוטנים עם ריבת תות וצ'ילי
בריוש פסטו וגבינות עם ריבת סלק
קרקר קמח מלא וגרעינים עם ריבת עגבניות שרי והל

צילום שרית גופן | סטיילינג ענת לבל

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 82fb693ac3d5e3d1c at 19:25:45