בטטות צלויות במייפל ומרווה

בטטות צלויות עם טוויסט | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock
בטטות צלויות עם טוויסט | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock

השף ישראל אהרוני מציע את הגרסה שלו לבטטות צלויות. קל, פשוט מהיר ומתאים כתוספת מתוקה ומפתיעה לארוחה

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, קל, פרווה

החומרים ל-5 מנות:

  • 3 בטטות בינוניות, קלופות
  • ½1 כפות שמן זית
  • ½1 כפות סירופ מייפל אמיתי
  • 5 עלי מרווה, קרועים ביד
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. חוצים את הבטטות לאורכן ופורסים כל מחצית לרוחב לפרוסות עבות של כ-4-3 ס"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית צלייה.

2. מוסיפים לתבנית את שאר החומרים ומערבבים היטב כדי שכל פרוסות הבטטה יהיו מצופות.

3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות, עד שפרוסות הבטטה חרוכות מעט בשוליהן. במהלך הצלייה הופכים את הבטטות בתבנית פעם-פעמיים.