בטטות צלויות במייפל ומרווה
השף ישראל אהרוני מציע את הגרסה שלו לבטטות צלויות. קל, פשוט מהיר ומתאים כתוספת מתוקה ומפתיעה לארוחה
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, קל, פרווה
החומרים ל-5 מנות:
- 3 בטטות בינוניות, קלופות
- ½1 כפות שמן זית
- ½1 כפות סירופ מייפל אמיתי
- 5 עלי מרווה, קרועים ביד
- מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. חוצים את הבטטות לאורכן ופורסים כל מחצית לרוחב לפרוסות עבות של כ-4-3 ס"מ. מניחים את הפרוסות בתבנית צלייה.
2. מוסיפים לתבנית את שאר החומרים ומערבבים היטב כדי שכל פרוסות הבטטה יהיו מצופות.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-45 דקות, עד שפרוסות הבטטה חרוכות מעט בשוליהן. במהלך הצלייה הופכים את הבטטות בתבנית פעם-פעמיים.