בלי שגרה

אפרת ליכטנשטט
אפרת ליכטנשטט

כולם קשורים לאוכל, לכולם סדר יום לא רגיל וכולם אוהבים מאוד את העבודה שלהם. הכירו את האנשים שמאחורי הקלעים של התעשייה הקולינרית

88 שיתופים | 132 צפיות

אפרת ליכטנשטט

צלמת אוכל, מעצבת גרפית, בשלנית ובעלת הבלוג "אז מה את עושה כל היום?", בת 38, נשואה+2, ירושלמית מלידה

אפרת ליכטנשטט

אז מה את עושה כל היום?

"כל יום הוא קצת שונה. יש ימים של ניסוי מתכונים. יש ימים שמוקדשים רק לצילום. יש ימים שבהם אני כל היום על המחשב – כותבת ומעצבת".

מה היה השיא המקצועי שלך השנה?

"הוצאת 'הספר המתוק' עם נטלי לוין ספיר. עבודה של שנה שלמה שכללה הכנות, צילומים, סטיילינג ועיצוב גרפי, נארזה בכריכה ונמכרת עתה ברשת ובחנויות".

איזה ארוחה או מאכל נחרטו בזיכרונך השנה?

"המילפיי שוקולד שצילמנו לספר. בזמן הצילומים התחלתי לזלול את השאריות הלא פוטוגניות אך הכל כך טעימות, חטפתי אובר דוז של סוכר ולא הפסקתי לצחוק במשך חצי שעה".

איפה ועם מי היית רוצה לאכול את ארוחת החג?

"עם כל המשפחה שלי בבית הוריי".

על איזה מאכל משולחן החג את לא מוותרת?

"עוגת השזיפים המדהימה של אימא שלי (יש מתכון בבלוג!)".

מה את מאחלת לעצמך לשנה הבאה?

"אני מתכננת הרבה הפתעות חדשות בבלוג ואני מקווה שהכל ייצא כמתוכנן, וכמובן להמשיך לצלם אוכל, למצוא אתגרים חדשים ולגלות מתכונים חדשים ומקוריים".

עוז קורנברג

סומלייה מלון ממילא (הסומלייה הצעיר ביותר בארץ), בן 22, בזוגיות, גר במבשרת ציון

עוז קורנברג

איך נראה יום העבודה שלך?

"הוא מאוד דינמי. אני מתחיל בבדיקה של מלאים במרתף היין ובמקררי היין הנמצאים במלון. לאחר מכן ייתכן שאפגש עם סוכנים של יקבים שונים כדי לנסות יינות חדשים עבור התפריט. לאחר מכן מתחיל הכיף – הסרוויס באחת ממסעדות המלון.

אני נהנה למכור יין, לדבר עם הלקוחות ולחשוף אותם לתרבות היין הישראלית".

מה היה השיא המקצועי שלך השנה?

"אני מתרגש בכל פעם מחדש כשלקוחות יוצאים מרוצים מהחוויה הקולינרית ומיין ישראלי משובח. בשבילי זה השיא".

איזה ארוחה או מאכל נחרטו בזיכרונך השנה?

"את יום ההולדת האחרון שלי חגגתי במסעדת טוטו, ונהניתי במיוחד ממנת טורטליני לחי עגל, לצד כוס של בורגונדי קטיפתי".

איפה ועם מי היית רוצה לאכול את ארוחת החג?

"אצל סבתא, עם כל המשפחה".

על איזה מאכל משולחן החג אתה לא מוותר?

"קובה חמוסטה שסבתא עושה כל ראש השנה".

מה אתה מאחל לעצמך לשנה הבאה?

"להמשיך לקדם יין ישראלי עד כמה שאוכל. מעבר לכך אני מקווה לטוס לחו"ל ללימודי סומלייה מקצועיים".

אבי דישי

דייג וקפטן של ספינת דיג בנמל יפו, בן 40, נשוי+3, גר בקיבוץ ניר יצחק

אבי דישי

איך נראה יום העבודה שלך?

"בספינת הדיג אין יום ואין לילה. יוצאים בחמש בבוקר מהנמל, זורקים רשת למים שנגררת אחרי הספינה במשך כמה שעות. אחר כך מרימים את הרשת, מרוקנים את הדגים ומחזירים אותה למים. בינתיים ממיינים את הדגים לפי סוגים וגדלים, שוטפים ומעבירים לקירור בבטן הספינה, וחוזר חלילה בכל שעות היום והלילה".

מה היה השיא המקצועי שלך השנה?

"לפני כמה חודשים תפסנו דג אינטיאס במשקל של כ־60 ק"ג. זה נדיר שדג כזה נתפס ברשת של מכמורתן (טרול), שיטת הדיג של הספינה שלי".

איזה ארוחה או מאכל נחרטו בזיכרונך השנה?

"בחורף האחרון הזמנו חברים לאכול אצלנו ארוחת דגים. הגשנו פילה פלמידה לבנה צרובה, שרק חצי ממנה נתפס לנו ברשת כי היא ננשכה על ידי כריש, ועדיין הנתח היה מספיק גדול כך שכל ארבעת אנשי הצוות שלי לקחו ממנו לבתיהם. התשובה לשאלה שתמיד שואלים אותי: 'דייג אוהב דגים?', היא 'כן. עם הרבה שום ולימון'".

איפה ועם מי היית רוצה לאכול את ארוחת החג?

"איפה – זה ממש לא חשוב. העיקר שאבלה עם אהובתי ועם ילדיי היקרים, ובתקווה שזה יהיה באווירה שקטה ובטוחה, אחרי הימים המאתגרים שעברנו בצוק איתן".

על איזה מאכל משולחן החג אתה לא מוותר?

"דגים כמובן".

מה אתה מאחל לעצמך לשנה הבאה?

"שהים יביא ברכה ומנוחה, וכמו שנהוג לומר: שנהיה לראש ולא לזנב".

שיר הלפרן

יזמית ובעלים של שוק האיכרים ושוק הנמל בנמל תל אביב, בת 32, בזוגיות, גרה בתל אביב

שיר הלפרן

איך נראה יום העבודה שלך?

"לרוב אני פותחת את היום בפגישות בשוק הנמל עם הצוות המנהל, בצהריים אני נפגשת עם חקלאים בשדות הגידולים, ובערב אני בסשן פגישות עם יזמים, אקסלרטורים וגופים מובילים בתחום הקיימות, כמו הקרן של ביל ומלינדה גייטס".

מה היה השיא המקצועי שלך השנה?

"בימים אלה אני מקימה עם שתי חברות את WIT – קרן השקעות ואקסלרטור בתחום האגריטק (חקלאות טכנולוגית). הדרך החדשה מרגשת ומרתקת, וכללה למשל נסיעה לאפריקה עם המשלחת העסקית של שר החקלאות, שם ראינו במו עינינו את המשבר שבו שרויה מערכת המזון העולמית והתחלנו לחשוב איך אפשר לתקן אותה".

איזה ארוחה או מאכל נחרטו בזיכרונך השנה?

"השף שניר אנג־סלע שעבד בניו יורק נכנס לפני כשנה למסעדת גוז' ודניאל במושב בני ציון. הצעד הראשון שלו היה להתחיל לגדל בבוסתן שלמרגלות המסעדה ירקות שמשתלבים בתפריט עונתי, עם מנות כמו רביולי סרטנים ותירס גילי או סביצ'ה עם במיה וליים".

איפה ועם מי היית רוצה לאכול את ארוחת החג?

"בכל שנה אני מודה על הזכות לאכול עם אהוביי, אך אשמח לפתוח את השנה עם אנשים אחרים, שיחזקו אצלי את האמונה שהשלום עוד אפשרי".

על איזה מאכל משולחן החג את לא מוותרת?

"כל דבר שאימא שלי מכינה. אלופה".

מה את מאחלת לעצמך לשנה הבאה?

"שהמיזם החדש יקרום עור וגידים ושנצליח לייצר פה מרכז לטכנולוגיות חקלאיות חדשניות שיכולות לשנות את מערכת המזון העולמית. זה פרויקט חיים ואני מאמינה בו בכל לבי".