עוגת גבינה אפויה עם צימוקים ופירות

עוגת גבינה אפויה עם צימוקים ופירות | צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת גבינה אפויה עם צימוקים ופירות | צילום: אנטולי מיכאלו

ביקשנו מהתלמידי הקונדיטוריה מבית הספר למקצועות הקולינריה דנון את המתכון לעוגת הגבינה הכי טובה שלהם. שירן זליכה מציגה עוגת גבינה אפויה יפהפייה עם צימוקים ופירות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

שירן זליכה, 25, מנתניה
"בחרתי בעוגת גבינה קלאסית וביתית, שבעזרת טכניקות פשוטות אפשר לשדרג אותה כך שתהיה מרשימה, חגיגית ומלאת טעמים".

חומרים לרינג בקוטר 20 ס"מ | קל | חלבי

לבסיס
1 כוס (140 גר') קמח
100 גר' חמאה רכה
2 כפות (20 גר') סוכר
קורט מלח
1 חלמון

לתערובת גבינה
2 ביצים
2 כפות (20 גר') סוכר
160 גר' שוקולד לבן
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
2 גביעים (500 גר') גבינה לבנה 9%
50 גר' צימוקים לבנים מושרים במים חמים

לרויאל אייסינג
1 כוס אבקת סוכר
מעט מיץ לימון

להרכבת העוגה
קרם שנטיי מסקרפונה
מגוון פירות קיץ טריים חתוכים

שירן זליכה | צילום: אנטולי מיכאלו
שירן זליכה | צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

הבסיס
1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד קבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפייה עד לעובי 3 מ"מ. מקפיאים במשך 20 דקות.

2. אופים את הבצק במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. קורצים את הבצק ברינג ומצננים.

תערובת הגבינה
1. מערבבים בקערה את הביצים והסוכר.

2. ממסים בסיר את השוקולד הלבן. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים היטב. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים. יוצקים את התערובת לרינג על בסיס העוגה.

3. אופים את העוגה במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, עד שהיא מתייצבת. מקררים במקרר במשך שעתיים לפחות.

הרויאל אייסינג
1. מערבבים את אבקת הסוכר עם מיץ הלימון עד קבלת מרקם סמיך.

הרכבת העוגה
1. מוציאים את העוגה מהרינג ויוצקים על פניה את הרויאל אייסינג. נותנים לו לזלוג גם על דופנות העוגה.

2. מסדרים על העוגה את הפירות ומזלפים "נשיקות" מקרם השנטיי מסקרפונה.

עוגות גבינה מושקעות נוספות

1. מוס מסקרפונה ודובדבנים
2. טארט מוס גבינה עם טופי קרמל ופטל
3. עוגת מוס גבינה קאריבית
4. עוגת פילו עם ריקוטה, סולת ואוכמניות