סופגניות מלוחות ודונאט אחת לקינוח

שני מתכונים לסופגניות מלוחות לכל מי שמיצה את מילויי השוקולד והריבה, מקמח לחם מועשר לבן או מלא. ויש גם דונאט מתוק לקינוח

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/12/sizes/MG_7544_סופגניות-מלוחות-במילוי-דוקסל-פטריות_H_wo_680_382.jpg
סופגניות מלוחות במילוי דוקסל פטריות| צילום: מנחם גרייבסקי

 

הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של טחנת הקמח "הטחנות הגדולות של א"י" משתפת אותנו במתכונים מקוריים ומפתיעים לסופגניות מקמח לחם מלא 100% וקמח לחם לבן מועשר.

 

בצק סופגניות מלוחות

טיגון: כ-20 סופגניות במשקל 40 גר' כל אחת

החומרים

500 גר' (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
12 גר' (¼1 כפות) שמרים יבשים
5 גר' (¼ כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 מ"ל (½1 כפות) שמן
240-280 מ"ל מים
10 גר' (½ כף) מלח

אופן ההכנה

1. מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מערבל עם וו לישה.

2. מוסיפים את השמן ומערבבים.

3. מוסיפים את המים בהדרגה, מערבבים כ-3 דקות במהירות בינונית ומוסיפים את המלח.

4. ממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ונעים, לא דביק.

5. מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

6. מעבירים את הבצק למשטח נקי.

7. מחלקים את הבצק לכדורים של 40 גר' כל אחד.

8. מרדדים קלות כל כדור עם מעט שמן, ממלאים בכפית דוקסל פטריות ובמעט גבינה.

9. סוגרים ומעצבים לכדור יפה.

10. מניחים בתבנית על מרובעי נייר אפייה.

11. מכסים בניילון ומתפיחים שוב במקום חמים, כ-40 דקות.

12. בינתיים מחממים שמן בסיר טיגון.

13. מניחים את הסופגניות בשמן החם ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב עשיר.

14. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

15. מגישים מיד, בעוד הסופגנייה חמה.

 

מילוי פטריות וגבינה

החומרים

250 גר' גבינת עיזים סנט מור או גבינת גאודה חתוכה לקוביות

לדוקסל פטריות
500 גר' פטריות לבנות, קצוצות (ניתן לערבב כמה סוגים של פטריות)
250 גר' בצל, חתוך לקוביות קטנות
1 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
3 כפות שמן זית עדין
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
½ כפית אגוז מוסקט מגורד טרי
1 כפית תימין טרי קצוץ דק או ½ כפית תימין יבש

אופן ההכנה

1. מחממים את השמן במחבת רחבה וכבדה.

2. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמתקבל צבע זהוב.

3. מוסיפים את התימין ומבשלים.

4. מוסיפים את הפטריות, המלח, הפלפל ואגוז המוסקט, מבשלים היטב עד שכמעט כל הנוזלים התאדו.

5. מוסיפים את הפטרוזיליה ומתקנים טעמים.

6. מקררים את הדוקסל לפני שממלאים את הסופגניות.

7. ממלאים את הסופגניות ומטגנים.

סופגניות מלוחות במילוי דוקסל פטריות| צילום: מנחם גרייבסקי

סופגניות מלוחות במילוי דוקסל פטריות| צילום: מנחם גרייבסקי

מילוי בשמל תרד

החומרים

75 גרם חמאה
40 גרם (4 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
840-960 מ"ל (4-3.5 כוסות) חלב חם (לא רותח)
2 עלי דפנה
מלח ופלפל לבן
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
1 שקית בייבי תרד
5-4 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל

אופן ההכנה

1. מחממים את החמאה בסיר בינוני עד להמסה.

2. מוסיפים את הקמח ומערבבים ללא הפסקה עד לקבלת מרקם חלק.

3. ממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה כ-7 דק', עד לקבלת צבע זהוב-בהיר, כמו חול.

4. בינתיים, בסיר בינוני, מחממים את החלב עם עלי הדפנה כמעט עד לרתיחה.

5. מסננים את החלב.

6. מוסיפים את תערובת הקמח, בכל פעם כוס אחת תוך כדי ערבוב מתמיד, לקבלת תערובת חלקה ובמרקם הרצוי (אנחנו מילאנו את הסופגניות במרקם סמיך).

7. מביאים את הבשמל לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דק' נוספות.

8. מורידים מהאש ומוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.

9. במחבת רחבה מחממים את שמן הזית, המלח, הפלפל ואת פרוסות השום. מקפידים לא לשרוף את השום.

10. מוסיפים את התרד לשמן החם ובעזרת כף מערבבים היטב כך ששיני השום כבר לא מיטגנות בשמן אלא מעורבבות בתרד.

11. ממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שמי התרד התאדו כמעט לגמרי.

12. טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.

13. מעבירים את התרד לרוטב הבשמל החם ומערבבים.

14. טוחנים הכל יחד עם סטיק בלנדר או במעבד מזון / בלנדר לקבלת תערובת חלקה.

15. טועמים ומתקנים טעמים אם צריך. מקררים.

16. ממלאים את הבשמל בתוך הסופגניות המטוגנות.

17. מגישים מיד, בעוד הסופגנייה חמה.

סופגניות מלוחות במילוי בשמל תרד | צילום: מנחם גרייבסקי

סופגניות מלוחות במילוי בשמל תרד | צילום: מנחם גרייבסקי

 

דונאטס מגולגלים בסוכר מקמח לחם לבן מועשר

טיגון: כ-20 דונאטס

החומרים

500 גרם (3.5 כוסות) קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
1 ביצה
100 גרם חמאה רכה
204-320 מ"ל (1-¼1 כוס) חלב פושר / מים פושרים
10 גרם מלח
שמן קנולה לטיגון
סוכר לציפוי

אופן ההכנה

1. מערבבים את הקמח, הסוכר והשמרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה.

2. מוסיפים את הביצה ואת החמאה הרכה.

3. מוסיפים את החלב הפושר, מחליפים את וו הגיטרה לוו הלישה ולשים כ-2 דק' במהירות בינונית.

4. מוסיפים את המלח, מגבירים מהירות לבינונית-גבוהה וממשיכים ללוש 7-5 דקות לקבלת בצק רך וחלק.

5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מגלגלים את הבצק בשמן כך שיהיה מכוסה בשמן מכל צדדיו.

6. מכסים בניילון ומניחים בצד, במקום חמים כ-60-45 דק', עד להכפלת הנפח.

7. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי של 1 ס"מ בערך.

8. בעזרת חותכן עגול קורצים עיגולים כדי ליצור את צורת הדונאטס ובעזרת חותכן קטן קורצים עיגול במרכז הבצק. אם רוצים סופגנייה רגילה לא קורצים עיגול פנימי.

9. מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומניחים בצד במקום חמים לתפיחה נוספת, כ-30 דק', עד שהבצק כמעט הכפיל את נפחו.

10. מחממים שמן בסיר כבד ורחב.

11. מטגנים את הדונאטס, 4-3 עיגולים בכל פעם, עד שמקבלים גוון זהוב יפה, 3-2 דק' מכל צד.

12. מוציאים בעזרת כף מחוררת למגש מרופד בנייר סופג.

13. מעבירים את הדונאטס לקערה מלאה בסוכר ומגלגלים בעדינות בסוכר.

דונאטס מגולגלים בסוכר מקמח לחם לבן | צילום: מנחם גרייבסקי

דונאטס מגולגלים בסוכר מקמח לחם לבן | צילום: מנחם גרייבסקי

 

באדיבות הטחנות הגדולות של א"י, חיפה

קמח לחם מלא 100% נטחן מגרעין החיטה בשלמותו, מתערובת מיוחדת של חמישה סוגי חיטה מובחרים. הקמח מועשר בגלוטן שתורם לגמישותו של הבצק ויוצר "רשת" חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק ותורמת למאפה גבוה ואוורירי.

קמח לחם מלא 100% | צילום: מנחם גרייבסקי

קמח לחם מלא 100% | צילום: מנחם גרייבסקי

קמח לחם מועשר הינו קמח חיטה לבן שנטחן מאנדוספרם הגרעין ומועשר בגלוטן שתורם לגמישותו של הבצק ובלתת שעורה, המשפרת את פעילות השמרים ומקצרת משמעותית את זמן ההתפחה של הבצק.

קמח לחם לבן מועשר | צילום: מנחם גרייבסקי

קמח לחם לבן מועשר | צילום: מנחם גרייבסקי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: a8ad7e4337e35a61197