הדור הבא של עוגות הגבינה: עוגת פילו עם ריקוטה, סולת ואוכמניות

| מאת: תמר לוי

ביקשנו מתלמידי קורס המאסטר בקונדיטוריה בבית הספר למקצועות הקולינריה דנון שיכינו עבורנו עוגות גבינה מיוחדות. תמר לוי החליטה לללכת על עוגת גבינה כפרית בהשראה יוונית

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/06/sizes/danon0012.jpg_h_wo_680_382.jpg
צילום: אנטולי מיכאלו

תמר לוי בת 27, מירושלים, הכינה עוגת גבינה בהשראת עוגה יוונית שמורכבת מדפי פילו וקרם פטיסייר עם סולת. "אני מאוד מתחברת לעוגות כפריות פשוטות ואוהבת לתת להן פרשנות מודרנית עדכנית. אפשר להוסיף למלית פירות טריים, פירות יבשים ואגוזים קלויים".

חומרים ל-תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ | בינוני | חלבי

למלית ריקוטה
2 כוסות (500 מ"ל) חלב
2 ביצים
1/2 כוס + 2 כפות (125 גר') סוכר
15 גר' חמאה
1/3 כוס (70 גר') סולת
250 גר' גבינה ריקוטה
100 גר' גבינת פטה עזים או כבשים
1 כוס צימוקי אוכמניות מושרים במים
1/2 כוס צנוברים קלויים
קליפה מגוררת מלימון או תפוז אחד

לסירופ סוכר מתובל
1 כוס (250 מ"ל) מים
1 כוס (200 גר') סוכר
3 טיפות מי ורדים
3 טיפות מי זהר
3 טיפות תמצית שקדים

להרכבה
מעט חמאה מומסת
8-4 דפי בצק פילו

לקישוט
חופן אוכמניות טריות

 תמר לוי, 27, מירושלים: "את ההשראה קיבלתי מעוגה יוונית שמורכבת מדפי פילו וקרם פטיסייר עם סולת.  אני מאוד מתחברת לעוגות כפריות פשוטות ואוהבת לתת להן פרשנות מודרנית עדכנית. אפשר להוסיף למלית פירות טריים, פירות יבשים ואגוזים קלויים" | צילום: אנטולי מיכאלו

אפשר להוסיף למלית פירות טריים, פירות יבשים ואגוזים קלויים | צילום: אנטולי מיכאלו

אופן ההכנה

מלית הריקוטה
1. מבשלים בסיר על אש בינונית את החלב, הביצים, הסוכר, החמאה והסולת תוך כדי טריפה מתמדת עד סף רתיחה. מצננים במשך 15 דקות.

2. מוסיפים וטורפים לתערובת את שאר מרכיבי המלית.

סירופ הסוכר המתובל
1. מרתיחים את המים והסוכר. מוסיפים את שאר מרכיבי הסירופ, מערבבים ומצננים.

הרכבת העוגה
1. מושחים את התבנית ואת דפי הפילו בחמאה המומסת. מניחים שלושה דפי פילו זה על גבי זה בתבנית ומשטחים היטב בתחתית ובדפנות. שופכים את המלית על דפי הפילו, משטחים ומיישרים. אם נשארים שוליים של פילו בצדדים מקפלים אותם פנימה כך שיכסו מעט את המלית.

2. מושחים דף פילו נוסף בחמאה, מקפלים אותו לצורת מניפה ומניחים על המלית לכיסוי העוגה. אפשר לשחק עם הגדלים של דף הפילו ולצופף כמה דפים ליצירת קומפוזיציה מעניינת.

3. אופים את העוגה במשך 45 דקות בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות, עד שהיא מזהיבה.

4. מושחים את העוגה בסירופ הסוכר המתובל. מצננים ומפזרים את האוכמניות.

עוגות גבינה מושקעות נוספות

1. מוס מסקרפונה ודובדבנים
2. טארט מוס גבינה עם טופי קרמל ופטל
3. עוגת מוס גבינה קאריבית
4. עוגת גבינה אפויה עם צימוקים ופירות

תמר לוי | צילום: אנטולי מיכאלו

תמר לוי | צילום: אנטולי מיכאלו

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: f02e8ffcde1bf4d3e6 at 22:26:51