חזה עוף בגריל
פשוט ומצויין. עוף בגריל שחום ועסיסי
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים ל-4 מנות:
2 חזות עוף (במשקל 500 גר' האחד)
3/4 כף מלח
1 כפית פלפל שחור, גרוס
2 כפות שמן
אופן הכנה:
- מחממים את הגריל בתנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית עם דפנות נמוכות בנייר אפייה. גוזרים את עודפי הנייר כדי שלא ייחרך בגריל.
- חותכים כל חזה עוף לאורכו לשני חלקים. מנקים שאריות עצמות ושומן, אם יש.
- מתבלים את העוף משני הצדדים במלח ובפלפל. מברישים בנדיבות בשמן מכל הכיוונים, ומניחים בתבנית כשהצד להגשה כלפי מעלה.
- צולים את העוף במדף העליון בתנור במשך כ-25 דקות, עד השחמה.
- מוציאם את התבנית מהתנור ומנקזים עודפי נוזלים. הופכים את חזות העוף וצולים שוב מתחת לגריל במשך 10 דקות או עד השחמה.
מתוך: מגזין דרך האוכל
לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה
מצרכים:
2 חזות עוף (במשקל 500 גר' האחד)
3/4 כף מלח
1 כפית פלפל שחור, גרוס
2 כפות שמן
אופן ההכנה:
- מחממים את הגריל בתנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית עם דפנות נמוכות בנייר אפייה. גוזרים את עודפי הנייר כדי שלא ייחרך בגריל.
- חותכים כל חזה עוף לאורכו לשני חלקים. מנקים שאריות עצמות ושומן, אם יש.
- מתבלים את העוף משני הצדדים במלח ובפלפל. מברישים בנדיבות בשמן מכל הכיוונים, ומניחים בתבנית כשהצד להגשה כלפי מעלה.
- צולים את העוף במדף העליון בתנור במשך כ-25 דקות, עד השחמה.
- מוציאם את התבנית מהתנור ומנקזים עודפי נוזלים. הופכים את חזות העוף וצולים שוב מתחת לגריל במשך 10 דקות או עד השחמה.