חזה עוף בגריל

פשוט ומצויין. עוף בגריל שחום ועסיסי

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים ל-4 מנות:

2 חזות עוף (במשקל 500 גר' האחד)
3/4 כף מלח
1 כפית פלפל שחור, גרוס
2 כפות שמן

אופן הכנה:

  1. מחממים את הגריל בתנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית עם דפנות נמוכות בנייר אפייה. גוזרים את עודפי הנייר כדי שלא ייחרך בגריל.
  2. חותכים כל חזה עוף לאורכו לשני חלקים. מנקים שאריות עצמות ושומן, אם יש.
  3. מתבלים את העוף משני הצדדים במלח ובפלפל. מברישים בנדיבות בשמן מכל הכיוונים, ומניחים בתבנית כשהצד להגשה כלפי מעלה.
  4. צולים את העוף במדף העליון בתנור במשך כ-25 דקות, עד השחמה.
  5. מוציאם את התבנית מהתנור ומנקזים עודפי נוזלים. הופכים את חזות העוף וצולים שוב מתחת לגריל במשך 10 דקות או עד השחמה.

מתוך: מגזין דרך האוכל

לעשיית מנוי, לקבלת גיליון מתנה

מצרכים:

2 חזות עוף (במשקל 500 גר' האחד)
3/4 כף מלח
1 כפית פלפל שחור, גרוס
2 כפות שמן

אופן ההכנה:

  1. מחממים את הגריל בתנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית עם דפנות נמוכות בנייר אפייה. גוזרים את עודפי הנייר כדי שלא ייחרך בגריל.
  2. חותכים כל חזה עוף לאורכו לשני חלקים. מנקים שאריות עצמות ושומן, אם יש.
  3. מתבלים את העוף משני הצדדים במלח ובפלפל. מברישים בנדיבות בשמן מכל הכיוונים, ומניחים בתבנית כשהצד להגשה כלפי מעלה.
  4. צולים את העוף במדף העליון בתנור במשך כ-25 דקות, עד השחמה.
  5. מוציאם את התבנית מהתנור ומנקזים עודפי נוזלים. הופכים את חזות העוף וצולים שוב מתחת לגריל במשך 10 דקות או עד השחמה.