חלה מתוקה מעורבת
מתכון קל להכנה לחלה מתוקה המשדרגת את החלה המסורתית
88 שיתופים | 132 צפיות
החומרים לחלה גדולה אחת:
- 2 כוסות קמח, מנופה
- ½1 כוסות קמח מלא
- 3 כפות סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 1 כפית מלח
- 1 ביצה
- 30 גר' שמרית
- 1-3/4 כוס מים פושרים
להמשך:
- 1 ביצה, טרופה
- 1 כפית מים
- 2 כפות גרגרי שומשום
אופן ההכנה:
- מניחים את שני סוגי הקמח בקערת מערבל ומערבבים קלות. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה סוכר, שמן, מלח וביצה. מפזרים מסביב שמרים.
- תוך כדי ערבול עם וו לישה יוצקים מים, עד קבלת בצק חלק ואחיד הניתק מדפנות הקערה.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
- מעבדים שוב את הבצק ומעצבים בצורה הרצויה. מניחים בתבנית משומנת ומתפיחים במשך 30-60 דקות.
- טורפים בקערית ביצה ומים, מברישים את החלה בתערובת ומפזרים מעל שומשום.
- אופים במשך 40-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד השחמה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.