חלה מתוקה מעורבת

חלה משודרגת | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock
חלה משודרגת | צלם: שאטרסטוק/ Shutterstock

מתכון קל להכנה לחלה מתוקה המשדרגת את החלה המסורתית

88 שיתופים | 132 צפיות

החומרים לחלה גדולה אחת:

  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • ½1 כוסות קמח מלא
  • 3 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1 ביצה
  • 30 גר' שמרית
  • 1-3/4 כוס מים פושרים

להמשך:

  • 1 ביצה, טרופה
  • 1 כפית מים
  • 2 כפות גרגרי שומשום

אופן ההכנה:

  1. מניחים את שני סוגי הקמח בקערת מערבל ומערבבים קלות. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה סוכר, שמן, מלח וביצה. מפזרים מסביב שמרים.
  2. תוך כדי ערבול עם וו לישה יוצקים מים, עד קבלת בצק חלק ואחיד הניתק מדפנות הקערה.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
  4. מעבדים שוב את הבצק ומעצבים בצורה הרצויה. מניחים בתבנית משומנת ומתפיחים במשך 30-60 דקות.
  5. טורפים בקערית ביצה ומים, מברישים את החלה בתערובת ומפזרים מעל שומשום.
  6. אופים במשך 40-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד השחמה יפה. מוציאים ומצננים על רשת.