כוסית שוקולד ומוס וניל

צלם: אסתי ידידיה
צלם: אסתי ידידיה

המתכון הבא אמנם נראה לכם ארוך, אך בעצם, את הקינוח הנפלא הזה לא כל כך מסובך להכין. זמן לפינוקים

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, חלבי, בינוני

החומרים ל-4 מנות:

לכוסיות ולבבות השוקולד:

  • 250 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
  • סוכר, לקישוט

למוס הווניל:

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 מקל וניל (או 1/2 כפית משחת וניל)
  • 200 גר' שוקולד לבן
  • 2 כפות דבש
  • 1 כף שטוחה אבקת סוכר

כלים ועזרים:

  • כוסות חד פעמיות של 65 מ"ל*
  • מייבש שיער

*ככל שתהיינה פשוטות יותר, זולות ורכות, כך יותר טוב

אופן ההכנה:

הכוסיות ולבבות השוקולד:

  1. גוזרים חתכים של מילימטר סביב שפת הכוסות, במרחקים של 1 ס"מ זה מזה.

  • משרטטים על נייר אפייה לבבות מאורכים בגובה 10 ס"מ וברוחב 3 ס"מ, כשבאחת הצלעות משאירים רווח של 1 ס"מ ב-1/3 העליון (ראו צילום). הופכים את הנייר.
  • ממיסים את השוקולד (נטיפים או פיסות קטנות) לפי הוראות הטמפרור.
  • ממלאים כל כוס עד שפתה בשוקולד המומס, הופכים בבת אחת ושופכים את השוקולד בחזרה לקערה. מניחים לו להתגבש כמה דקות.
  • שומרים על השוקולד נוזלי על ידי חימום מדי פעם של פינה אחת בעזרת מייבש שיער וערבוב. נזהרים לא לחמם יותר מדי.
  • חוזרים על שלב 4, לשכבה השנייה.
  • מעבירים את השוקולד שנותר (ונשמר נוזלי) לשקית זילוף קטנה.
  • מזלפים קישוטי לבבות על צדו האחורי של הנייר, לפי הסימון.
  • מקלפים את כוסות הפלסטיק, פס אחרי פס, ומשחררים את כוסיות השוקולד.
  • מחממים בעזרת מייבש שיער בחום נמוך (מעט ובעדינות) את חלקה התחתון של כוסית השוקולד רק עד שהשוקולד מבריק מעט.
  • טובלים את כוסית השוקולד ומגלגלים בסוכר כך שהחלק התחתון יצופה בו. מניחים להתקשות על נייר אפייה או על משטח סיליקון.

 

מוס הווניל:

  1. מחממים 1/2 מכמות השמנת (125 מ"ל) עם מקל הווניל (או משחת הווניל) עד רתיחה עדינה ומסירים מהאש. מוציאים את מקל הווניל, חוצים לאורכו ומגרדים את הגרגרים לתוך השמנת.
  2. מחממים בחזרה את השמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן (נטיפים או פיסות קטנות) ומחכים דקה.
  3. מערבבים מהמרכז עד שמתקבלת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה. מוסיפים את הדבש ומערבבים. מניחים לקירור מוחלט.
  4. מקציפים את 1/2 השמנת שנותרה (125 מ"ל) עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מערבבים כף גדושה מהקצפת אל תוך תערובת השוקולד. מוסיפים ומקפלים את שאר הקצפת.
  5. ממלאים את כוסיות השוקולד במוס, רצוי בעזרת שקית זילוף גדולה. מעבירים למקרר לשעה.
  6. מקלפים בעדינות את לבבות השוקולד מנייר האפייה ונועצים זוג לבבות במוס, כשהם משולבים זה בזה.