כוסית שוקולד ומוס וניל
המתכון הבא אמנם נראה לכם ארוך, אך בעצם, את הקינוח הנפלא הזה לא כל כך מסובך להכין. זמן לפינוקים
88 שיתופים | 132 צפיות
כשר, חלבי, בינוני
החומרים ל-4 מנות:
לכוסיות ולבבות השוקולד:
- 250 גר' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
- סוכר, לקישוט
למוס הווניל:
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 מקל וניל (או 1/2 כפית משחת וניל)
- 200 גר' שוקולד לבן
- 2 כפות דבש
- 1 כף שטוחה אבקת סוכר
כלים ועזרים:
- כוסות חד פעמיות של 65 מ"ל*
- מייבש שיער
*ככל שתהיינה פשוטות יותר, זולות ורכות, כך יותר טוב
אופן ההכנה:
הכוסיות ולבבות השוקולד:
- גוזרים חתכים של מילימטר סביב שפת הכוסות, במרחקים של 1 ס"מ זה מזה.
- משרטטים על נייר אפייה לבבות מאורכים בגובה 10 ס"מ וברוחב 3 ס"מ, כשבאחת הצלעות משאירים רווח של 1 ס"מ ב-1/3 העליון (ראו צילום). הופכים את הנייר.
- ממיסים את השוקולד (נטיפים או פיסות קטנות) לפי הוראות הטמפרור.
- ממלאים כל כוס עד שפתה בשוקולד המומס, הופכים בבת אחת ושופכים את השוקולד בחזרה לקערה. מניחים לו להתגבש כמה דקות.
- שומרים על השוקולד נוזלי על ידי חימום מדי פעם של פינה אחת בעזרת מייבש שיער וערבוב. נזהרים לא לחמם יותר מדי.
- חוזרים על שלב 4, לשכבה השנייה.
- מעבירים את השוקולד שנותר (ונשמר נוזלי) לשקית זילוף קטנה.
- מזלפים קישוטי לבבות על צדו האחורי של הנייר, לפי הסימון.
- מקלפים את כוסות הפלסטיק, פס אחרי פס, ומשחררים את כוסיות השוקולד.
- מחממים בעזרת מייבש שיער בחום נמוך (מעט ובעדינות) את חלקה התחתון של כוסית השוקולד רק עד שהשוקולד מבריק מעט.
- טובלים את כוסית השוקולד ומגלגלים בסוכר כך שהחלק התחתון יצופה בו. מניחים להתקשות על נייר אפייה או על משטח סיליקון.
מוס הווניל:
- מחממים 1/2 מכמות השמנת (125 מ"ל) עם מקל הווניל (או משחת הווניל) עד רתיחה עדינה ומסירים מהאש. מוציאים את מקל הווניל, חוצים לאורכו ומגרדים את הגרגרים לתוך השמנת.
- מחממים בחזרה את השמנת לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן (נטיפים או פיסות קטנות) ומחכים דקה.
- מערבבים מהמרכז עד שמתקבלת תערובת אחידה, חלקה ומבריקה. מוסיפים את הדבש ומערבבים. מניחים לקירור מוחלט.
- מקציפים את 1/2 השמנת שנותרה (125 מ"ל) עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מערבבים כף גדושה מהקצפת אל תוך תערובת השוקולד. מוסיפים ומקפלים את שאר הקצפת.
- ממלאים את כוסיות השוקולד במוס, רצוי בעזרת שקית זילוף גדולה. מעבירים למקרר לשעה.
- מקלפים בעדינות את לבבות השוקולד מנייר האפייה ונועצים זוג לבבות במוס, כשהם משולבים זה בזה.