מוס שוקולד מריר ושוקולד לבן

|

קונדיטור מיקי שמו| צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב |Liv friis-larsen, shutterstock

מתכון שוקולדי מפנק של מיקי שמו, המורכב משני מוסים קלאסיים בגרסה ארומטית

צלם: א.ס.א.פ קריאייטיב |Liv friis-larsen, shutterstock

כשר, חלבי

החומרים ל-12 כוסות צ'ייסר (50 מ"ל):


למוס השוקולד-טונקה:

  • 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 פול טונקה, מגורר
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית אינסטנט פודינג וניל (3 גר')


למוס השוקולד לבן-לימון:

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 100 גר' שוקולד לבן
  • 1 כפית אינסטנט פודינג וניל (3 גר')
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון


אופן ההכנה:

מוס השוקולד-טונקה:

1. מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה (חצי מכל) והטונקה ויוצקים על השוקולד. מצננים כשעה.

2. מעבירים את התערובת לקערת המערבל, מוסיפים את המכל הנוסף של השמנת המתוקה ואת האינסטנט פודינג וניל, ומקציפים לקצפת יציבה. יוצקים לכוסות עד חצי מגובהן.

מוס השוקולד לבן-לימון:

1. מרתיחים בסיר חצי מכל שמנת מתוקה (125 מ"ל) ויוצקים על השוקולד הלבן. מערבבים לתערובת אחידה ומצננים כשעתיים.

2. מעבירים את התערובת לקערת המערבל, מוסיפים את חצי מכל השמנת המתוקה שנותר (125 מ"ל), האינסטנט פודינג וניל וקליפת הלימון המגוררת. מקציפים לקצפת יציבה.

3 יוצקים את מוס השוקולד הלבן-לימון לכוסות עם מוס השוקולד המריר.

מאחורי המנה: במקור המנה הורכבה משני מוסים קלאסיים של שוקולד מריר ושל שוקולד לבן. כאן יצרנו שני מוסים ארומטיים – השוקולד הלבן תובל בקליפת לימון מגוררת והשוקולד המריר בטונקה. פולי הטונקה (Tonka Beans) הם זרעים של עץ ממשפחת הקטניות, וריחם מזכיר וניל עם ארומות של שקד, קינמון וציפורן. במטבח הם משמשים כתחליף לווניל, ויש להם שימושים נוספים כמרכיב בבשמים וכתוספת לטבק.

באדיבות הקונדיטור מיקי שמו, רשת "שמו הקונדיטוריה"

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 2a02f473306378cefdcc2 at 03:38:03