פסטייה חלקי פנים של ברווז

| מאת: השף חיים טיבי ממסעדות טיביס וקלאש

מתכון מושלם לברווז שמשלב בין חלקי הפנים הנימוחים, תיבול מתקתק ובצק עדין, שיוצרים יחד מנת בשר יוקרתית

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/12/sizes/את-גורמה-ברווזים-חיים-טיבי-21-11-2016-Ben-Yuster26239_H_wo_680_382.jpg
פסטייה חלקי פנים של ברווז | צילום: בן יוסטר

 

החומרים ל-4 מנות | בינוני | בשרי

למלית

שמן זית
200 גר' כבד ברווז חתוך לקוביות
200 גר' לב ברווז חתוך לקוביות
200 גר' בשר ברווז (שוקיים) טחון
1 חציל קלוף חתוך לקוביות
1 בצל קצוץ
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 כף סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית מלח
1/2 כפית כמון

לפסטיות

1 כף סוכר
1 כפית קינמון
8 רצועות בצק פילו באורך 10 ס"מ כל אחת
שמן
אבקת סוכר
ציר בשר (לא חובה)

לדלעת

1 דלעת חתוכה לקוביות
מלח, פלפל שחור
1 כפית סוכר
שמן זית

 

אופן ההכנה

המלית

1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את חלקי הפנים והבשר עד שהם מגירים נוזלים.

2. מטגנים את קוביות החצילים עד שהן מזהיבות.

3. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

4. מערבבים בקערה את החציל, הבצל, הפטרוזיליה והבשר המטוגן.

5. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

הפסטיות

1. מערבבים את הסוכר והקינמון.

2. מושחים רצועת בצק בשמן, מפזרים מעט מהסוכר עם הקינמון ומניחים את העלה השני מעל.

3. מסדרים את המלית לאורך הבצק, מקפלים את הדפנות פנימה ומגלגלים לצורת פסטייה (ראו בתמונה).

4. חורצים 3-2 חריצים בכל פסטייה.

5. אופים את הפסטיות במשך 10-7 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהן מזהיבות.

6. מפזרים עליהן אבקת סוכר.

הדלעת

1. מסדרים את הדלעת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח, פלפל, סוכר ושמן זית ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, עד שהיא רכה.

2. מגישים את הדלעת עם הפסטייה ולצד ציר הבשר.

פסטייה חלקי פנים של ברווז | צילום: בן יוסטר

פסטייה חלקי פנים של ברווז | צילום: בן יוסטר

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 480afd23a4ee06355dd2