גונדי שרימפס במרק דגים ארומטי

גונדי שרימפס במרק דגים ארומטי | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
גונדי שרימפס במרק דגים ארומטי | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

השף הלל תווקולי ממסעדת פאסטל מראה מה קורה כשמגוון מרקמים וטעמים נפגשים על שולחן החג, והפעם גונדי שרימפס במרק דגים ארומטי

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל- 4 מנות | בינוני | לא כשר

הגונדי בא מהבית הפרסי שלי. הכנתי אותו בגרסה חדשה עם שרימפס במקום עוף ושידכתי אותו למעין בויאבז דגים עשיר. הוא משמש כחלופה מעניינת למרק המסורתי עם הקניידלך. שומרי כשרות יכולים להחליף את השרימפס בעוף.

לגונדי שרימפס

250 גר' שרימפס קלוף ללא ראש וללא זנב
3 כפות קמח חומוס
1 בצל בינוני מגורר בפומפייה וסחוט
1 כפית כורכום
1 כפית כוסברה
קליפה מגוררת מלימון אחד
100 מ"ל שמן

למרק דגים

5 כפות שמן זית + שמן זית לצליית העגבניות
2 בצלים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
1 כרשה פרוסה
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות
1 שן שום קצוצה
1 פלפל ירוק חריף
2 כפות רסק עגבניות
אִדרה אחת של דג אינטיאס או לוקוס
2 כפות קמח
1 כוס יין לבן יבש
1 כפית כורכום
1 כפית זעפרן
צרור שמיר
חופן פולי פול ירוק טרי
16 עגבניות שרי
מלח, פלפל שחור

גונדי שרימפס במרק דגים ארומטי | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
גונדי שרימפס במרק דגים ארומטי | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

אופן ההכנה

גונדי השרימפס

1. מעבדים את כל המרכיבים מלבד השמן במעבד מזון עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן בזילוף אטי עד שהוא נטמע בתערובת. מעבירים את התערובת למקרר למשך חצי שעה לפחות.

2. מכינים מהתערובת כדורים קטנים.

מרק הדגים

1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הירקות עד שהם משחימים מעט.

2. מוסיפים את רסק העגבניות ואת אִדרת הדג ומערבבים .

3. מוסיפים את הקמח, היין הלבן ומים עד ל-2 ס"מ מעל אִדרת הדג. מוסיפים את התבלינים והשמיר ומערבבים.

4. מבשלים את המרק במשך 45 דקות. טוחנים ומסננים. מוסיפים את הגונדי שרימפס והפול הירוק ומבשלים עוד 20 דקות.

5. מושחים את עגבניות השרי בשמן זית, מתבלים במלח ופלפל וצולים במשך 4 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. מוסיפים 4 עגבניות צלויות לכל צלחת מרק.

מתכונים נוספים של שף הלל תווקלי

1. אינטיאס מצופה בשומשום עם ויניגרט צ'ילי וגרניטה
2. פלטת ירקות על קרח עם קרם עירית
3. חזה עוף עם קרם ארטישוק ירושלמי, קייל ופטריות מלך היער
4. מאפינס גזר עם קרם גזר ותפוז, סולרו יוגורט ושוקולד לבן

צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן