מרק אפונה וחסה עם פסטו שום ירוק

מרק אפונה וחסה עם פסטו ושום ירוק | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
מרק אפונה וחסה עם פסטו ושום ירוק | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

אחרי שעבר את נבחרת השופטים של "משחקי השף", ליל סדר קטן עליו. עז תלם מרכיב לכם ארוחת חג אביבית במיוחד והפעם, מרק אפונה וחסה עם פסטו שום ירוק

88 שיתופים | 132 צפיות

 

כל בשלן צריך מתכון למרק אפונה מהיר ברפרטואר שלו. זהו אחד מהירקות הבודדים ששורדים הקפאה מצוין, וכאן שידכתי לו חברה לא צפויה – חסה – שמוסיפה המון רעננות למרק, ומתנהגת בבישול כמו תרד או מנגולד.

הפסטו המשודך למרק הוא פטנט. הוא עשוי משום ירוק, ירק שהוא כמו קוסם: שנייה אחת הוא פה ושנייה אחר כך נעלם. במנה זו אני משתמש בעלים הירוקים שלו – בשבילם צריכים להיות חדי עין ולאתר את השומים הטריים והיפים ביותר. אם לא מצאתם שום ירוק, גם עלים ירוקים של כרשה טרייה (אלו שבכל המתכונים אומרים לזרוק) טובים למנה.

חומרים ל-4 מנות | קל | פרווה | טבעוני

לפסטו שום ירוק
עלים מצרור שום ירוק טרי או מ-2 כרשות טריות, שטופים היטב וחתכוים גס
חופן אגוזי מלח
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון

למרק

1 חבילה (600 גר') אפונה עדינה קפואה
10-8 עלי חסה טריים, שטופים היטב וחתוכים לרצועות עבות
4-3 כפות שמן זית
מלח

להגשה

חופן פיסטוקים קלופים, קלויים קצוצים

מרק אפונה וחסה עם פסטו ושום ירוק | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
מרק אפונה וחסה עם פסטו ושום ירוק | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

אופן ההכנה

הפסטו

1. מניחים את המרכיבים במעבד מזון (אפשר להשתמש בבלנדר סטיק) וטוחנים לממרח חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. הפסטו נשמר במקרר במשך ארבעה ימים.

המרק

1. מניחים את האפונה בסיר ומכסים במים בגובה 3­-4 ס"מ מעל האפונים. מרתיחים ומבשלים ללא כיסוי על להבה בינונית במשך 6-5 דקות, עד שהאפונה מתרככת.

2. מוסיפים את רצועות החסה ומבשלים במשך 2 דקות נוספות, עד שהעלים מתרככים. מוסיפים את שמן הזית וטוחנים את תכולת הסיר למרקם חלק. טועמים וומתקנים תיבול ורמת סמיכות לפי הצורך. אפשר להכין את המרק יומיים-שלושה מראש.

3. מגישים את המרק עם כפית פסטו ומעט פיסטוקים.

מתכונים נוספים של עז תלם:

1. סלט סלרי אפוי עם עשבי תיבול, תפוזים ואבוקדו
2. ארטישוקובה חמוסטה
3. תבשיל מנגולד, דלעת ולימון כבוש עם קוסקוס תירס
4. תרד שחור עם פול ירוק וצ'ילי
5. צוואר טלה ברוטב ת'וּמִייֵה עם אפונה טרייה

ירקות עלה הביתה
כלים לורי גולדשטיין 

צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל
צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל