מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן

| מאת: שף עידו פיינר ממסעדת גריג

מרק הבצל עולה רמה עם בשר אווז מעושן, קוניאק שפותח את בלוטות הטעם ומרקם חמאתי מלטף. תענוג של מתכון

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/01/sizes/sarit_goffen-3651_H_wo_680_382.jpg
מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן | צילום: שרית גופן

 

השף עידו פיינר ממסעדת גריג עושה מייקאובר למרקים מרחבי אירופה ומזכיר: הכלל הכי חשוב בבישול מרקים הוא אידוי אטי, על אש קטנה, שתורם למיצוי טעמי הירקות בתחילת הבישול

החומרים ל-4 מנות | קל | לא כשר

100 גר' חמאה
2 יחידות חזה אווז מעושן (או חזה ברווז מעושן) – הבשר חתוך לקוביות והשומן מופרד
16 בצלים חצויים ופרוסים דק
מלח, פלפל שחור
1/2 כוס קוניאק
4 כוסות (1 ליטר) ציר בקר או ציר עוף

אופן ההכנה

1. מחממים את החמאה בסיר רחב וממסים את שומן חזה האווז.

2. מוסיפים את הבצלים והמלח ומאדים על אש קטנה במשך שעתיים, עד קבלת מרקם של ריבה.

3. מוסיפים את הקוניאק, מגבירים את האש ומאדים את האלכוהול.

4. מוסיפים את הציר והפלפל השחור ומבשלים על אש קטנה מכוסה במשך שעה.

5. מוסיפים את קוביות חזה האווז ומבשלים במשך 15 דקות.

מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן | צילום: שרית גופן

מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן | צילום: שרית גופן

 

צילום שרית גופן | סטיילינג חמוטל יעקובוביץ

עוד מרקים אירופאיים לחורף חם:

מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות
מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה
מרק שעועית איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי
מרק דגים עם קרמל ממרסיי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 6fbd647d022b47ccc