מרק גזרים צבעוניים

מרק גזרים צבעוניים | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
מרק גזרים צבעוניים | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

ירקות שורש הם הכוכבים של תבשילי החורף. השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה בחר את המעניינים והצבעוניים שבהם והכין מנות לא שגרתיות שיתאימו לארוחות העונה

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל-4 מנות | קל | פרווה | טבעוני

מרק בסיסי אבל צבעוני ומרשים, שבקלות אפשר להוסיף לו שדרוגים שרק ירימו אותו

2 כפות שמן זית
2 גזרים סגולים חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים לבנים חתוכים לקוביות קטנות
2 גזרים כתומים חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס סלרי קצוץ
1 בצל קצוץ
4 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל לבן
8 כוסות (2 ליטרים) ציר ירקות או מים מורתחים עם חופן פטריות פורצ'יני מיובשות (אחרי סינון)
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
קליפה מגוררת מלימון אחד

מרק גזרים צבעוניים | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
מרק גזרים צבעוניים | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

אופן ההכנה

1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומשחימים בו את כל הירקות. מוסיפים את ציר הירקות (או המים עם הפטריות), מתבלים במלח ופלפל ומרתיחים. מבשלים על אש קטנה במשך 40 דקות. לקראת סוף הבישול מוסיפים לסיר את הפטרוזיליה וקליפת הלימון.

2. מגישים. אפשר להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה וגרידת לימון שיעשירו את הטעם. ניתן להוסיף מעט חומץ בלסמי בעת ההגשה כדי להעצים את הטעמים, או מעט אגוזי לוז או מלך קלויים וקצוצים.

עוד מתכונים של השף אוראל קמחי:

1. קרפצ'ו קולורבי וקינואה אדומה פריכה
2. קדרת בייבי לפת ובצל ספרדי בציר בקר
3. סלט ירקות שורש
4. נתח קצבים וארטישוק ירושלמי צלוי עם קרם גזרים

השף אוראל קמחי מבשל ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק
השף אוראל קמחי מבשל ירקות שורש | צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק

צילום: זוהר רון | סטיילינג: נעה קנריק