מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה

| מאת: שף עידו פיינר ממסעדת גריג

מרק עדשים לא שגרתי עם חריפות מעודנת של סלסת פלפלים, שום וירקות. מתכון נהדר ולא מסובך לארוחה ספרדית משמחת

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/01/sizes/sarit_goffen-3749_H_wo_680_382.jpg
מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה | צילום: שרית גופן

 

השף עידו פיינר ממסעדת גריג עושה מייקאובר למרקים מרחבי אירופה ומזכיר: הכלל הכי חשוב בבישול מרקים הוא אידוי אטי, על אש קטנה, שתורם למיצוי טעמי הירקות בתחילת הבישול

החומרים ל- 4 מנות  |   קל  |   פרווה

שמן זית
4 בצלים סגולים חתוכים לקוביות
3 גזרים חתוכים לקוביות
5 מקלות סלרי חתוכים לקוביות
שיניים מראש שום שלם כתושות
1/2 ק"ג עדשים שחורות קטנות מושרות במים במשך שעה לפחות
8 כוסות (2 ליטרים) ציר ירקות
1 ענף רוזמרין
מלח, פלפל שחור

לסלסת שיפקה

6 פלפלי שיפקה (ללא הגרעינים) קצוצים
קליפה מגוררת מ־2 לימונים
מיץ סחוט מלימון אחד
3 כפות שמן זית
צרור כוסברה קצוצה

אופן ההכנה

1. מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים את הירקות והשום על אש קטנה עד שהם רכים. יש להקפיד שהירקות לא ישחימו.

2. מוסיפים לסיר את העדשים, ציר הירקות, הרוזמרין, מלח ופלפל ומרתיחים.

3. מקטינים את האש ומבשלים מכוסה עד שהעדשים רכות.

4. מוציאים את ענף הרוזמרין.

סלסת השיפקה

1. מערבבים את מרכיבי הסלסה עד קבלת מרקם אחיד.

2. יוצקים את המרק לקערות ומניחים בכל קערה כף מהסלסה.

מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה | צילום: שרית גופן

מרק עדשים ספרדי עם סלסת שיפקה | צילום: שרית גופן

 

צילום שרית גופן | סטיילינג חמוטל יעקובוביץ

עוד מרקים אירופאיים לחורף חם:

מרק וישיסואז צרפתי עם דוקסל פטריות
מרק דגים עם קרמל ממרסיי
מרק שעועית איטלקי עם ברוסקטה, בייקון וקלמרי
מרק בצל צרפתי עם קוניאק וחזה אווז מעושן

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 6fbd647d022b47ccc