בגבוה: בראוניז שוקולד עשיר עם אגוזי הפתעה

| מאת: נבו פרי שף קונדיטור ב- CR'EME

דמיינו בראוניז עשיר של הבייקרי מוגש לצד גלידה וניל משובחת ומיקס פצפוצים סודי מעל. עכשיו תנקו את הריר ותגלו איך עושים את זה בבית והופכים למארחים אגדיים

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/08/sizes/111111-Baikery_033_H_wo_680_382.jpg
בראוניז בגבוה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

 

הבראוניז האגדיים של הבייקרי הם שידוך מושלם לגלידה המעולה שלכם, וביחד מנה אגדית להתפנקות מוגזמת או לאירוח קיצי.

החומרים ל- כ־10 ריבועים | בינוני | צמחוני

350 גרם סוכר
5 ביצים
350 גרם חמאה
350 גרם שוקולד מריר 60% (או 50% ומעלה לכל הפחות)
180 גרם קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
180 גרם שוקולד מריר 60% ומעלה, קצוץ לפיזור למעלה

אופן ההכנה

1. מרתיחים בסיר חלב קוקוס, וניל וסוכר.

2. מנמיכים את האש ומוסיפים את האורז העגול.

3. מבשלים על אש נמוכה כ־45 דקות, עד שהאורז רך.

4. מסירים מהאש, מכסים בניילון נצמד ומקררים עד להגשה.

להגשה

1. מניחים שני ריבועי בראוניז על צלחת הגשה יפה.

2. עורמים גלידת וניל על העוגות, אפשר לזלף שוקולד מומס.

3. מפזרים אגוזי פולק.

גלידה וניל | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

גלידה וניל | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

 

עוד קינוחים מושלמים שיהפכו אתכן למארחות אגדתיות או לזללניות מדופלות:
הבייסיק: גלידה וניל משובחת וסורבה מנגו מהעץ
שטרודל בננה שיגרום לכם לשיר באחו
מרק ליצ'י ונשיקות שיגרום לכם להתאהב
פודינג אורז שישאיר אתכם טבעוניים

 

הסוד נחשף: אגוזי פולק

בינוני |  צמחוני

אחד החומרים הממכרים ביותר הידועים לאנושות – אגוזי פולק המתובלים בדייקנות. מרגע הולדתם הם הפכו לבסט סלר של מעדניית הדליקטסן. כאן, לראשונה, נחשף הסוד.

החומרים

חצי כוס סוכר
½2 כפיות מלח
3-4 כפות מים
100 גרם חמאה
תערובת תבלינים יבשים: 1 כפית רוזמרין יבש, 1 כפית טימין יבש, 1 כפית פלפל שאטה טחון
2 כוסות בוטנים קלופים
1 כוס שקדים
2/3 כוס אגוזי מלך
1/2 כוס אגוזי לוז
1 כוס אגוזי פקאן

אופן ההכנה

1. תוך חימום ממיסים סוכר ומלח בתוך המים עד לקבלת סירופ סמיך (הקפידו להימנע מקרמול).

2. ממיסים את החמאה בסיר נפרד ומביאים אותה לרתיחה עד להשחמה.

3. מערבבים את כל האגוזים בקערה גדולה, מוסיפים את הסירופ ואת החמאה המומסת ומערבבים היטב עד שכל האגוזים עטופים.

4. מחלקים את האגוזים לשתי תבניות מכוסות בנייר אפייה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל־140 מעלות למשך כ־25־30 דקות, מערבבים מדי פעם במהלך האפייה.

6. מצננים בטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום היטב.

בראוניז בגבוה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

בראוניז בגבוה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 6c35ecd887b82 at 13:14:19