עודד ברנר מפנק עם חטיפי קוקוס אדומים על ביסקוויט שקדים
בזמן שהם מקציפים ומזליפים ביקורות בריאליטי האפייה "בייק אוף ישראל", מגלים לנו שופטי התוכנית סודות מתוקים לפסח, והפעם עודד ברנר עם חטיפי קוקוס אדומים
החומרים
(ל־8 חטיפים בינוניים או 12 קטנים)
לחטיפי הקוקוס
300 גרם שוקולד לבן
כוס שמנת מתוקה
100 גרם קוקוס לבן
60 גרם פניני שוקולד קראנצ'יים (להשיג בחנויות מתמחות)
לביסקוויטים
50 גרם חמאה
כוס ורבע אבקת סוכר
5 כפות קמח מצה
100 גרם שקדים טחונים
2 חלמונים
לציפוי
חצי כוס מים
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס גלוקוז
100 גרם חלב ממותק (1/4 פחית)
שקית ג'לטין (15 גרם)
1/2 כוס מים
200 גרם שוקולד לבן
צבע מאכל אדום
אופן ההכנה
חטיפי הקוקוס
1. הביאו את השמנת לרתיחה. צקו את השמנת על השוקולד וערבבו היטב. הוסיפו קוקוס ופניני שוקולד. קררו עד לטמפרטורה שתאפשר ליצור גלילים.
2. גלגלו לגליל, עטפו בניילון נצמד והקפיאו עד שאתם רואים שהכל קפא.
3. לאחר ההקפאה חתכו את הגלילים לחתיכות באורך של כ־13 ס"מ.
הביסקוויטים
1. במיקסר עם גיטרה ערבבו היטב חמאה ואבקת סוכר.
2. הוסיפו את שאר החומרים וערבבו עד לקבלת בצק אחיד.
3. רדדו את הבצק על משטח מקומח עד לעובי של 3 מ"מ והניחו על מגש עם נייר אפייה.
4. הקפיאו שוב היטב וחתכו למלבנים בגודל 2X12 ס"מ.
5. אפו ב־160 מעלות עד להזהבה.
הציפוי
1. בסיר הביאו את המים, הסוכר, החלב הממותק והגלוקוז לרתיחה מלאה.
2. צקו על השוקולד וערבבו עד להמסה.
3. המיסו את הג'לטין והוסיפו לקערה.
4. הוסיפו את צבע המאכל וערבבו היטב.
5. קררו לטמפרטורת החדר.
ההרכבה
1. הניחו את גלילי הקוקוס על רשת, צפו את הגלילים בציפוי האדום וקררו. חתכו והניחו על ביסקוויט שקדים (לא רואים אותם בתמונה, אבל תאמינו לנו שהם שם).
מתכונים נוספים של "בייק אוף ישראל":
1. קרין גורן אופה פאי שוקוקוקוס
2. פאולה רוזנברג מכינה עוגוניות "גבינה" טבעוניות
3. רן שמואלי בונה מילפיי פיסטוק וצנובר בקרם וניל ותות שדה
4. איה קרמרמן מכורה למוס שוקולד ואגוזים ושקדים מקורמלים למכורים
התוכנית "בייק אוף ישראל" חוזרת לשידור מיד אחרי פסח בימי רביעי ושבת ב־21:00 בקשת, ערוץ 2