פודינג אורז וקוקוס

| מאת: עז תלם

עז תלם עושה מהאורז פלאים עם קינוח מפתיע, קליל ונטול מוצרי חלב. מתכון פשוט למנה מתוקה שתרצו לסיים איתה כל ארוחה, גם אם אתם לא טבעוניים

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/12/sizes/At_022_H_wo_680_382.jpg
פודינג אורז וקוקוס | צילום: בועז לביא

 

בהרבה מובנים האורז הוא כמו בד נקי; הוא יכול לקבל כל צבע שתניחו עליו. באותה קלות הוא משתלב גם בקינוחים, וכאן הכנתי ממנו פודינג (טבעוני!), שיכול לקבל איזה תוספת שבא לכם, והוא טעים מאוד גם בזכות עצמו.

 

החומרים ל-5 מנות | קל | פרווה | טבעוני

לפודינג
3/4 כוס אורז ארבוריו
1 קופסה (400 מ"ל) קרם/נוזל קוקוס (18% שומן ומעלה)
1 כף ליקר תפוזים (לא חובה)
2 כפות גדושות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל

לתוספות
פירות חתוכים לקוביות (למשל תפוז, אננס או קיווי)
ריבה
שברי עוגיות
שבבי קוקוס קלויים
פרוסות שקדים קלויים

 

אופן הכנה

1. מניחים את האורז בסיר קטן (אין צורך לשטוף).

2. מוסיפים את קרם הקוקוס, ממלאים את קופסת קרם הקוקוס במים ומוסיפים לסיר (סה"כ 800 מ"ל נוזל).

3. מוסיפים את הליקר, הסוכר החום ותמצית הווניל.

4. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים במשך 22­-25 דקות.

5. מערבבים היטב מדי פעם.

6. הפודינג מוכן כשהאורז נימוח ומתקבלת דייסה סמיכה.

7. מחלקים את הפודינג לכוסות שקופות ומניחים את התוספות שבוחרים מעל.

פודינג אורז וקוקוס | צילום: בועז לביא

פודינג אורז וקוקוס | צילום: בועז לביא

 

לעוד מתכונים שישדרגו לכם את האורז הבנאלי:
אורז של סבתא עם פול ושמיר
ביבימבאפ – אורז קוריאני
המדריך לאורז: טיפים לבישול נכון והבחנות בין המינים

צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 6c35ecd887b82 at 16:59:36