פינוק חורפי: קרמבו בראוניז

| מאת: השפית־קונדיטורית נעה עינת

פוך ושוקו זה נחמד, אבל לא מספיק, אז הבאנו לכם מתכון מושלם שמחבר שני מתוקים קלאסיים לקינוח אידאלי אחד. פינוק שאתם חייבים להרשות לעצמכם

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/12/sizes/2_H4_wo_680_382.jpg
קרמבו בראוניז של נעה עינת | צילום: אנטולי מיכאלו

 

החומרים ל- 10 יחידות  |   בינוני |   חלבי

לבראוניז

170 גר' חמאה
150 גר' שוקולד מריר
4 ביצים
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות קמח (או אבקת שקדים, לנמנעים מגלוטן)
1 כף אבקת קקאו
קורט מלח

למרנג

4 חלבונים
¼1 כוסות סוכר

לציפוי

300 גר' שוקולד מריר
1 כף שמן
מעט ויסקי (לפי העדפה)

אופן ההכנה

הבראוניז

1. ממסים את החמאה והשוקולד בבן מארי או במיקרוגל עד קבלת תערובת חלקה ומבריקה.

2. מקציפים את הביצים עד קבלת קצף אוורירי.

3. מוסיפים את הסוכר בשתי נגלות וממשיכים להקציף עד קבלת קצף יציב.

4. יוצקים את תערובת השוקולד לקצף, מנפים לתוך אותה קערה את הקמח, הקקאו והמלח ומערבבים בתנועות קיפול עדינות עד קבלת תערובת אחידה.

5. יוצקים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 25־20 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

6. מצננים.

7. קורצים מהבראוניז עיגולים בגודל הרצוי.

המרנג

1. מניחים את החלבונים והסוכר בקערת מיקסר.

2. מניחים את הקערה מעל סיר עם מעט מים חמים.

3. טורפים את המרכיבים בלי הפסקה עד שהתערובת חלקה.

4. מעבירים את הקערה למיקסר ומקציפים עד קבלת קצף חזק ומבריק.

5. מעבירים לשק זילוף עם צנטר ומזלפים את הקצף על עיגולי הבראוניז.

הציפוי

1. ממסים את השוקולד בבן מארי או במיקרוגל.

2. מוסיפים את השמן והוויסקי ומערבבים היטב.

3. מעבירים את הקרמבו לרשת ויוצקים עליו את הציפוי עד כיסוי מלא.

קרמבו בראוניז של נעה עינת | צילום: אנטולי מיכאלו

קרמבו בראוניז של נעה עינת | צילום: אנטולי מיכאלו

 

לעוד מתכונים שיעשו לכם ערב סילבטר מוצלח:

ברוסקטה כבד אווז ושזיף שיכור
סלט סינטה, עגבניות וירוקים
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני
פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי
קרפצ'ו קולרבי ואנשובי

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 6fbd647d022b47ccc