ד"ש מווינה: שטרודל בננה עם גלידת וניל בקרמל

| מאת: נבו פרי שף קונדיטור ב- CR'EME

שטרודל בננה נימוח מוגש עם גלידת וניל מלטפת ורוטב קרמל חם. נשמע לכם מושלם? הגלידרייה החדשה של קבוצת R2M פינקה אותנו במתכון טריפל לקינוח קומפלט

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/08/sizes/111111-Baikery_028_H_wo_680_382.jpg
שטרודל בננה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

 

השתמשו בעלים של בצק פילו קנוי מאיכות טובה ותגלו שלהכין שטרודל זה בעצם קלי קלות. אפשר להכפיל ולשלש את החומרים להכנת כמות גדולה יותר.

החומרים ל- שטרודל אחד | קל | צמחוני

2 בננות בינוניות
20 גרם חמאה מומסת
קמצוץ קינמון
10 גרם אגוזי לוז קלויים
1 דף בצק עלי פילו

אופן ההכנה

1. חותכים את דף הפילו לארבעה רבעים.

2. פורסים את הבננות לפרוסות עגולות דקות ומניחים בקערה.

3. מוסיפים את הקינמון ומחצית מכמות החמאה. מערבבים ביד בעדינות.

4. מניחים על משטח העבודה רבע דף פילו, מורחים אותו בחמאה מומסת ומפזרים רבע מכמות האגוזים.

5. חוזרים על השלב האחרון שלוש פעמים נוספות, מניחים כל דף על קודמו.

6. בקצה הדף העליון מניחים את פרוסות הבננות ומגלגלים לגליל.

7. מורחים את השטרודל בחמאה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך כ־20 דקות, עד שהמאפה פריך וזהוב.

להגשה

1. מניחים שתי פרוסות שטרודל בננה בקערת הגשה שקופה או בכוס זכוכית יפה.

2. מניחים כדור גלידת וניל מעל העוגה.

3. מעטרים את המנה בפרוסה נוספת של שטרודל, בפרוסות בננה טריות ומזלפים רוטב קרמל.

שטרודל בננה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

שטרודל בננה | צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

 

עוד קינוחים מושלמים שיהפכו אתכן למארחות אגדתיות או לזללניות מדופלות:
הבייסיק: גלידה וניל משובחת וסורבה מנגו מהעץ
מרק ליצ'י ונשיקות שיגרום לכם להתאהב
פודינג אורז שישאיר אתכם טבעוניים
בראוניז סודי שיהפוך אתכם למוקד עלייה לרגל

 

להוסיף טעם: רוטב קרמל

 קל |  צמחוני

החומרים

260 גרם סוכר
20 מ"ל תמצית וניל איכותית
180 גרם סירופ גלוקוזה
270 גרם שמנת מתוקה 38%
90 מ"ל חלב
קמצוץ מלח
150 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה

1. מבשלים את הסוכר, הווניל והגלוקוז עד לקבלת סירופ קרמל כהה.

2. בסיר נפרד מרתיחים את החלב, השמנת והמלח.

3. כשהאש מתחת לשני הסירים כבויה מוסיפים בזהירות רבה את תערובת השמנת לקרמל.

4. כשהקרמל בטמפרטורה של 32 מעלות (טמפרטורת חדר לא ממוזג בקיץ) מוסיפים לתערובת את החמאה הרכה וטוחנים בבלנדר מוט.

צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

צילום: בועז לביא | סטיילינג: ענת לבל

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 6c35ecd887b82 at 13:18:02