סלטים קלויים: קפונטה משוואיה

קפונטה משוואיה | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים
קפונטה משוואיה | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים

דואט של סלטי המשוואיה המרוקאית והקפונטה האיטלקית. הירקות הטריים עולים לצריבה קצרה על אש גלויה ומתאחדים למנה צמחונית קלילה. חלק מסדרת מתכונים לארוחת שבועות מדברית

88 שיתופים | 132 צפיות

 

4-6 מנות |   קל  |   צמחוני

 

החומרים למשוואיה

4-5 פלפלים אדומים
4-5 עגבניות בשלות
2 פלפלים ירוקים חריפים
4-5 שיני שום קצוצות
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ־1/2 לימון
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

החומרים לקפונטה

2 חצילים מוארכים קלים ויפים
עלי בזיליקום קצוצים מארבעה גבעולים
4 כפות שמן זית
מיץ מ־1/2 לימון
חופן צנוברים קלויים
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס

להגשה

גליל גבינת עזים טרייה מפוחמת (200 גרם) חתוכה ל־6־4 פרוסות (אנחנו השתמשנו בגבינת "שחרחורת" מתוצרת משק עפאים)

מתכונים נוספים של הדיי עפאים באווירת שבועות מן המדבר:
טרין גבינה בשלה עם פירות וכבושים
חלת שושנים עם עשבי תיבול טריים
רבע טלה בקראסט דקל־נור ועשבי תיבול
גלידת יוגורט ודבש עם נענע ושמן זית

 

אופן ההכנה

1. קולים על אש גלויה את העגבניות, החצילים והפלפלים המתוקים והחריפים עד שקליפותיהם מפוחמות.

2. מעבירים את הפלפלים לכלי סגור ומניחים לרבע שעה.

3. קולפים את הפלפלים המתוקים והחריפים, ומשאירים מעט מהקליפות המפוחמות על הירק בשביל הטעם.

4. קורעים את בשרם לרצועות עם הידיים.

5. קולפים את החצילים וקורעים את בשרם לרצועות עם הידיים.

6. חותכים את העגבניות לקוביות גדולות.

7. בקערה אחת מניחים את העגבניות, הפלפלים החריפים והמתוקים ושיני השום הקצוצות.

8. מוסיפים את שמן הזית ומיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים.

9. בקערה שנייה מניחים את החצילים. מוסיפים את עלי הבזיליקום הקצוצים ואת שמן הזית, מיץ הלימון והצנוברים. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

10. מגישים עם פרוסות של גבינת עזים טרייה מפוחמת.

11. אפשר להגיש כל סלט בנפרד או – אם רוצים מנה מהודרת יותר – להגיש אותם בצלחת נחושת זה לצד זה.

קפונטה משוואיה | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים
קפונטה משוואיה | צילום וסטיילינג: בן יוסטר | בישול ומתכונים: הדיי עפאים