ניו יורק צ'יז קייק

מי שאוהב עוגות גבינה, לא יוכל לעמוד בפני עוגת הניו יורק צ'יז קייק של מסעדת הדסון, שנבחרה לאחד מעשרת הקינוחים הטובים ביותר. המתכון לפניכם

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, חלבי

החומרים:

לתחתית העוגה:

  • תבנית 28" עטופה בניילון נצמד
  • חלבון של ביצה אחת
  • 15 גר' סוכר
  • 42 גר' סוכר
  • 60 גר' חמאה רכה
  • 42 גר' חלמונים
  • 28 גר' גבינה לבנה
  • 64 גר' קורנפלור
  • 3 גר' אבקת אפייה
  • גרידת לימון

לעוגה:

  • 125 גר' גבינת שמנת "פילדלפיה" או אחרת
  • 300 גר' שמנת חמוצה
  • 375 גר' סוכר
  • 300 גר' ביצים
  • חצי מקל וניל או תמצית וניל

לרוטב התות:

  • 250 גר׳ תות
  • 250 גר׳ סוכר
  • 2.5 גר' אבקת פקטין

אופן הכנת תחתית העוגה:

1. מקציפים את החלבון ובהדרגה מוסיפים 15 גר' סוכר, עד לקבלת קצף יציב ורך.

2. מקציפים במיקסר בעזרת וו גיטרה את החמאה ו-42 גר' סוכר, עד לקבלת מסה לבנה ותפוחה.

3. מנמיכים את מהירות המיקסר ובהדרגה מוסיפים את החלמונים, הגבינה הלבנה וגרידת הלימון.

4. מוסיפים בהדרגה את הקורנפלור ואת אבקת האפייה ומגבירים את מהירות המיקסר עד לקבלת מסה הומוגנית.

5. מכניסים את קצף החלבונים לתערובת שהתקבלה בתנועת קיפול.

6. משטחים את התערובת שהתקבלה על תחתית התבנית (מומלץ להשתמש בנייר אפייה), ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-8 דקות או עד ל"הזהבה".

אופן הכנת העוגה:

1. מקציפים במיקסר בעזרת וו גיטרה את גבינת השמנת, הווניל והסוכר, עד לקבלת מסה חלקה והומוגנית. מדי פעם מערבבים את המסה בעזרת לקקן – עד לתחתית קערה המיקסר.

2. מורידים את מהירות המיקסר ובהדרגה מוסיפים את הביצים ואת השמנת החמוצה.

3. שופכים את מסת העוגה לתוך התבנית.

אופן אפיית העוגה:

1. מחממים תנור ל-140 מעלות. את תבנית העוגה ממקמים בתוך תבנית התנור, מומלץ שתהיה מעט עמוקה. שופכים מים חמים לתוך תבנית התנור, כך שהם יגיעו עד לחצי הגובה של תבנית העוגה.

2. אופים במשך 35 דקות. לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-125 מעלות ואופים במשך שעה, או עד שהעוגה יציבה ועם זאת קצת רוטטת.

3. מכבים את התנור ומשאירים בפנים את העוגה למשך 15 דקות נוספות. לאחר מכן מוציאים את העוגה יחד התבנית עם המים ומניחים מחוץ לתנור, עד שהמים מתקררים.

4. מניחים את העוגה במקרר למשך הלילה.

אופן הכנת הרוטב:

להביא לרתיחה את חומרי הרוטב, לטחון את כל הרוטב ולסנן. לקרר ולשפוך מעל העוגה.

מצרכים:

לתחתית העוגה:

  • תבנית 28" עטופה בניילון נצמד
  • חלבון של ביצה אחת
  • 15 גר' סוכר
  • 42 גר' סוכר
  • 60 גר' חמאה רכה
  • 42 גר' חלמונים
  • 28 גר' גבינה לבנה
  • 64 גר' קורנפלור
  • 3 גר' אבקת אפייה
  • גרידת לימון

לעוגה:

  • 125 גר' גבינת שמנת "פילדלפיה" או אחרת
  • 300 גר' שמנת חמוצה
  • 375 גר' סוכר
  • 300 גר' ביצים
  • חצי מקל וניל או תמצית וניל

לרוטב התות:

  • 250 גר׳ תות
  • 250 גר׳ סוכר
  • 2.5 גר' אבקת פקטין

* לרשימת 10 הקינוחים הטובים ביותר

אופן ההכנה:

אופן הכנת תחתית העוגה:

1. מקציפים את החלבון ובהדרגה מוסיפים 15 גר' סוכר, עד לקבלת קצף יציב ורך.

2. מקציפים במיקסר בעזרת וו גיטרה את החמאה ו-42 גר' סוכר, עד לקבלת מסה לבנה ותפוחה.

3. מנמיכים את מהירות המיקסר ובהדרגה מוסיפים את החלמונים, הגבינה הלבנה וגרידת הלימון.

4. מוסיפים בהדרגה את הקורנפלור ואת אבקת האפייה ומגבירים את מהירות המיקסר עד לקבלת מסה הומוגנית.

5. מכניסים את קצף החלבונים לתערובת שהתקבלה בתנועת קיפול.

6. משטחים את התערובת שהתקבלה על תחתית התבנית (מומלץ להשתמש בנייר אפייה), ואופים בטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-8 דקות או עד ל"הזהבה".

אופן הכנת העוגה:

1. מקציפים במיקסר בעזרת וו גיטרה את גבינת השמנת, הווניל והסוכר, עד לקבלת מסה חלקה והומוגנית. מדי פעם מערבבים את המסה בעזרת לקקן – עד לתחתית קערה המיקסר.

2. מורידים את מהירות המיקסר ובהדרגה מוסיפים את הביצים ואת השמנת החמוצה.

3. שופכים את מסת העוגה לתוך התבנית.

אופן אפיית העוגה:

1. מחממים תנור ל-140 מעלות. את תבנית העוגה ממקמים בתוך תבנית התנור, מומלץ שתהיה מעט עמוקה. שופכים מים חמים לתוך תבנית התנור, כך שהם יגיעו עד לחצי הגובה של תבנית העוגה.

2. אופים במשך 35 דקות. לאחר מכן מורידים את הטמפרטורה ל-125 מעלות ואופים במשך שעה, או עד שהעוגה יציבה ועם זאת קצת רוטטת.

3. מכבים את התנור ומשאירים בפנים את העוגה למשך 15 דקות נוספות. לאחר מכן מוציאים את העוגה יחד התבנית עם המים ומניחים מחוץ לתנור, עד שהמים מתקררים.

4. מניחים את העוגה במקרר למשך הלילה.

אופן הכנת הרוטב:

להביא לרתיחה את חומרי הרוטב, לטחון את כל הרוטב ולסנן. לקרר ולשפוך מעל העוגה.