סלט חזה עוף ועשבי תיבול

| שף ערן ירוחם | צלם: דן פרץ | סטיילינג: עמית פרבר

מתכון לסלט חזה עוף ועשבי תיבול תאילנדי עם קרנצ’יות המתקבלת מגרגרי אורז קלויים. מתאים כתוספת או כמנה עיקרית משביעה

צלם: דן פרץ | צילום: עמית פרבר

כשר, קל, בשרי

סלט צפון תאילנדי זה, הנקרא לארב קאי, מורכב משפע עשבי תיבול קצוצים ומבשר חזה עוף מבושל ולבן. יש לו קרנצ'יות מדליקה המתקבלת מגרגרי האורז הקלויים והכתושים. אפשר להפחית את החריפות בהסרת הגרגרים וההידרות של הפלפל הירוק.

החומרים ל-8-6 מנות:

  • 2 כוסות (500 מ"ל) ציר עוף
  • 2 חזות עוף (כ-500 גר')
  • 4 כפות אורז ארוך
  • 6 בצלים ירוקים, קצוצים דק
  • 1 פלפל ירוק חריף עם הגרגרים, קצוץ דק
  • 1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרגרים וקצוץ דק
  • 1 חופן גדול נענע, קצוצה דק
  • 1 חופן כוסברה, קצוצה דק
  • 2 גבעולי למון גראס, קצוצים דק
  • 2 כפיות סוכר
  • מיץ מ-2 לימונים גדולים
  • 2 כפות רוטב דגים
  • 5-4 עלי חסה להגשה, שטופים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר את ציר העוף ומוסיפים את חזות העוף. מביאים שוב לרתיחה ומכסים.

2. מבשלים את העוף בסיר במשך כ-10-8 דקות עד שהבשר מתרכך, מסירים מהאש ומשהים בצד במשך 10 דקות.

3. מסננים, מצננים וקוצצים את העוף. שומרים בצד את הציר.

4. קולים את האורז במחבת עד השחמה, וטוחנים אותו במכתש ועלי לאבקה דקה.

5. מניחים בקערה את העוף הקצוץ ומערבבים עם הבצל הירוק, הפלפלים הירוקים ועשבי התיבול.

6. ממיסים את הסוכר ברבע כוס מהציר ששמרנו בצד, מוסיפים את מיץ הלימון ורוטב הדגים ובוחשים היטב.

7. מוסיפים לסלט את הרוטב ואבקת האורז כמה דקות לפני ההגשה ומערבבים.

מגישים: מקשטים תחתית קערה שטוחה בעלי החסה ומגישים.

 

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 2a02f473306378cefdcc2 at 03:36:09