סלט קיסר עם חזה עוף צלוי

צלם: דן פרץ | סטיילינג: עמית פרבר
צלם: דן פרץ | סטיילינג: עמית פרבר

גרסה מיוחדת של השף מאיר אדוני לסלט קיסר עם עוף צלוי ומיונז-אנשובי, שמשדרגת את סלט הקיסר המוכר והאהוב

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים ל-4 מנות:

4 לבבות חסה רומית

למיונז-אנשובי:
1 כף חרדל דיז'ון חלק
2 חלמונים
¾1 כוס (400 מ"ל) שמן קנולה
1 פחית (או צנצנת) אנשובי משומרים בשמן זית
10 עלי בזיליקום
100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת (אם מעוניינים בגרסה כשרה, ניתן לוותר על הגבינה)
1 כפית רוטב וסטרשייר
1 כף מיץ לימון
1/2 שן שום
מלח ים, פלפל שחור

לקרוטונים:
1/2 בגט, פרוס
מעט שמן זית
מלח ים גס ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
1 כפית אבקת שום

לחזה עוף:
8 גבעולי תימין
3 שיני שום, מעוכות
שמן זית
4 חזות עוף, נקיים מעצמות וגידים
מלח ים, פלפל שחור
עלים מ-1/2 צרור בזיליקום
100 גרם גבינת פרמזן
אנשובי טריים כבושים או 1 פחית (או צנצנת) אנשובי משומרים בשמן זית (לא חובה)

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:
מפרידים את עלי החסה, שוטפים, מייבשים, עוטפים במגבת ומאחסנים במקרר כדי לשמור על פריכות.

אופן הכנת מיונז האנשובי:
1. שמים בקערה את חרדל הדיז'ון והחלמונים ומתחילים לטרוף בבלנדר מקל. מזליפים את שמן הקנולה באטיות ותוך כדי טריפה בבלנדר עד שנוצר מיונז סמיך.

2. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. שומרים במקרר עד ההגשה (ועד 3 ימים).

אופן הכנת הקרוטונים:
מטפטפים שמן זית על פרוסות הבגט ובוזקים עליהן מלח, פלפל ואבקת שום. קולים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהפרוסות זהובות.

אופן הכנת חזה העוף:
מחממים היטב מחבת פסים ומניחים בה את גבעולי התימין ושיני השום. מוסיפים למחבת מעט שמן זית ואת חזות העוף. מתבלים במלח ובפלפל וצולים במשך 2 דקות בכל צד עד שהם עשויים. מסירים מהאש ומניחים בצד למשך 5 דקות. פורסים את החזות לרוחב ובאלכסון לפרוסות דקות (בעובי 1/2 ס"מ).

אופן הרכבת המנה:
מורחים דפנות של קערה גדולה בכמות נדיבה של מיונז-אנשובי. מוסיפים לקערה את עלי החסה, העוף הפרוס והעלים מ-1/2 צרור הבזיליקום. מערבבים בעדינות וביסודיות בידיים עד ציפוי כל העלים במיונז. מעבירים לצלחת הגשה גדולה. קולפים סרטים מגבינת הפרמזן בקולפן ירקות ומפזרים בין העלים. מוסיפים את הקרוטונים והאנשובי כבוש (אם רוצים) ומגישים.