סלמון בנוסח אסיאתי

מתכון טעים ופשוט להכנה לסלמון מזוגג בנוסח אסייתי, של השף ישראל אהרוני

88 שיתופים | 132 צפיות

הכתבות הכי מעניינות שירתקו אתכם אל מסך המחשב עכשיו ב-Twitter

כשר, קל

החומרים ל-6 מנות:

  • 6 נתחים של פילה סלמון במשקל של כ-200 גר' כל אחד
  • מעט שמן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 5 כפות מירין
  • 2 כפות שמן
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף גדושה סוכר חום
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
  • מלח (מעט, בגלל הסויה המלוחה), פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • 18 גבעולי אספרגוס, חלוטים, קלופים ומבושלים
  • תלתלי בצל ירוק

אופן ההכנה:

  1. מורחים את פילה הסלמון במעט שמן ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.
  2. מורחים מעט שמן במחבת טפלון רחבה ומניחים לה להתחמם כמה דקות. כשהמחבת חמה, מניחים את נתחי הסלמון כשצד העור כלפי מטה, וצורבים את צד העור כ-3-2 דקות, עד שהוא נעשה פריך מעט. הופכים את נתחי הסלמון וצורבים כ-2 דקות נוספות.
  3. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית, יוצקים למחבת עם נתחי הסלמון ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-2 דקות בבעבוע ובמהלכן מסובבים את הדגים, כך שיצופו היטב ברוטב בזמן שהוא מסמיך.
  4. מניחים כל נתח של סלמון על 3 גבעולי אספרגוס, מפזרים מעל תלתלי בצל ירוק ומגישים.

הירשמו לניוזלטרים של ifeel, וכל הכתבות הכי חמות בדרך אליכם

מצרכים:

-6 מנות:

  • 6 נתחים של פילה סלמון במשקל של כ-200 גר' כל אחד
  • מעט שמן
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • לרוטב:
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 5 כפות מירין
  • 2 כפות שמן
  • 4 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף גדושה סוכר חום
  • 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
  • מלח (מעט, בגלל הסויה המלוחה), פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • 18 גבעולי אספרגוס, חלוטים, קלופים ומבושלים
  • תלתלי בצל ירוק

אופן ההכנה:

מורחים את פילה הסלמון במעט שמן ומתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס.

מורחים מעט שמן במחבת טפלון רחבה ומניחים לה להתחמם כמה דקות. כשהמחבת חמה, מניחים את נתחי הסלמון כשצד העור כלפי מטה, וצורבים את צד העור כ-3-2 דקות, עד שהוא נעשה פריך מעט. הופכים את נתחי הסלמון וצורבים כ-2 דקות נוספות.

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית, יוצקים למחבת עם נתחי הסלמון ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל כ-2 דקות בבעבוע ובמהלכן מסובבים את הדגים, כך שיצופו היטב ברוטב בזמן שהוא מסמיך.

מניחים כל נתח של סלמון על 3 גבעולי אספרגוס, מפזרים מעל תלתלי בצל ירוק ומגישים.