אגסים ביין אדום, גבינת שמנת ושקדים קלויים

אגסים ביין אדום, גבינת שמנת ושקדים קלויים. צילום: בן יוסטר
אגסים ביין אדום, גבינת שמנת ושקדים קלויים. צילום: בן יוסטר

אם תשאלו את השף אבי ביטון, אגסים ביין הם שילוב מושלם עם גבינות מכל הסוגים. לא רק כקינוח, אלא גם כמנה ראשונה קצת אחרת. הוא סידר לנו מתכון מעולה - בבקשה

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | וילי פוד

[tmwdfpad]

מתכון: שף אבי ביטון | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר | עיצוב: סטודיו אימג'ארט| כלים ומפות: בלו בנדנה, אירית בירן, זארה הום | שולחן: טומיק רהיטים

החומרים ל- 4-6 מנות:

לאגסים ביין:
4 אגסים גדולים
2 כוסות יין אדום חצי יבש
1 כוס מים
¾ כוס סוכר
2 פרוסות קטנות של ג'ינג'ר טרי
1 מקל קינמון
1 ציפורן
1 תרמיל הל
קורט מוסקט

לקרם שמנת:

1 חבילת (150 גר') גבינת שמנת טבעית Arla
1 מכל שמנת מתוקה
4 כפות סוכר

אופן ההכנה:

האגסים:
בסיר מביאים לרתיחה את כל מרכיבי האגסים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ־30 דקות. מצננים היטב ומסננים את הסירופ.

קרם השמנת:

במיקסר מקציפים את כל חומרי הקרם לקרם אחיד ורך ומכניסים למקרר לכשעתיים. מגישים את האגסים לצד קרם שמנת ומעט מהסירופ.

גבינת שמנת | CREAM CHEESE

גבינת שמנת בעלת 24% שומן ומרקם עשיר המיוצרת עפ"י מסורת אירופאית ארוכת שנים. מיוצרת מרכיבים מהטבע וללא חומרים משמרים. המים המצטברים בחלקה העליון מעידים על ייצור מחומרים טבעיים וללא תוספים.

גבינות שמנת ארלה. צילום: יח"צ
גבינות שמנת ארלה. צילום: יח"צ

 

כל גבינה והעולם שלה: חוברת המתכונים של ויליפוד