ברוסקטה ברי, קרם סלק וסלט רוקט חריף

ברוסקטה ברי, קרם סלק וסלט רוקט חריף. צילום: בן יוסטר
ברוסקטה ברי, קרם סלק וסלט רוקט חריף. צילום: בן יוסטר

השף אבי ביטון מלמד אותנו על השילוב של פרוסות לחם קלוי עם גבינת ברי נימוחה. כל טוויסט קטן יהפוך את המנה לארוחה שאתם חייבים לכלול בחג שלכם

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | ויליפוד

מתכון: שף אבי ביטון | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר | עיצוב: סטודיו אימג'ארט| כלים ומפות: בלו בנדנה, אירית בירן, זארה הום | שולחן: טומיק רהיטים

[tmwdfpad]ברוסקטה ברי, קרם סלק וסלט רוקט חריף. צילום: יח"צברוסקטה ברי, קרם סלק וסלט רוקט חריף. צילום:בן יוסטר

החומרים ל- 4-6 מנות:

לקרם סלק:

2 סלקים בינוניים עטופים בנייר כסף
4 כפות שמן זית
¼ כוס מים
מלח

לברוסקטה:

1 גבינת ברי קסטלו 125 גר' פרוסה ל- 6 פרוסות
1 בגט חתוך לפרוסות אלכסוניות
1 כף חרדל

לסלט רוקט חריף:

צרור רוקט קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
2 כפות שקדים פרוסים קלויים

אופן ההכנה:

מניחים את הסלקים בתבנית עם מים ושמן זית, עוטפים בנייר כסף וצולים ב- 180 מעלות עד לריכוך הסלקים. מוציאים מהתנור, מקררים את הסלקים, מקלפים וטוחנים בבלנדר מוט עם יתר המרכיבים לקרם חלק.
בקערה מערבבים את כל חומרי הסלט.
קולים את הבגט ומורחים עליו מעט חרדל. מניחים גבינת ברי מעל.

ההגשה:

על צלחת הגשה יוצקים מעט מקרם הסלק ומהסלט ומגישים בליווי הברוסקטות. טובלים את הברוסקטה בקרם הסלק ואוכלים יחד.

גבינת ברי קסטלו

גבינה רכה ושמנה העשויה מחלב בקר ומכוסה בקרום עובש לבן. זמן ההבחלה שלה נע בין 3 ל-10 שבועות והיא נחשבת לגבינה אלגנטית – הצרפתים נוהגים לאכול אותה בסוף הארוחה כקינוח לצד כוס יין משובח.

ברי של קסטלו. צילום: יח"צ
ברי של קסטלו. צילום: יח"צ

לעוד מתכוני שבועות מהעולם

כל גבינה והעולם שלה: חוברת המתכונים של ויליפוד