גבינת ראסטה, חציל איטלקי וקרם עגבניות חריף
המנה הקלאסית הזו היא בסגנון ים תיכוני: חציל איטלקי וקרם עגבניות חריף. השף אבי ביטון ממליץ להכניס את כל מרכיבי המנה לתוך סנדוויץ ולהתענג על הטעם
תוכן שיווקי | ויליפוד
[tmwdfpad]
מתכון: שף אבי ביטון | צילום: בן יוסטר | סטיילינג: דיאנה לינדר | עיצוב: סטודיו אימג'ארט| כלים ומפות: בלו בנדנה, אירית בירן, זארה הום | שולחן: טומיק רהיטים
החומרים ל- 4-6 מנות:
2 כוסות עגבניות שרי
10 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
מלח
2 חצילים גדולים
להגשה:
צרור בזיליקום
100 גר' גבינת ראסטה
אופן ההכנה:
למחבת יוצקים מחצית מכמות שמן הזית וצולים בה בחום בינוני את העגבניות בשלמותן. מוסיפים שום ומלח ומבשלים חמש דקות נוספות. טוחנים היטב בבלנדר מוט ומשאירים במקום חמים.
פורסים את החציל לפרוסות בעובי 4 ס"מ וחותכים לקוביות. יוצקים על החצילים שמן זית ומלח וצולים ב- 180 מעלות כ- 20 דקות.
על צלחת הגשה יוצקים את קרם העגבניות.
מניחים מעל את ריבועי החצילים ומפזרים מעל את גבינת הראסטה והבזיליקום. מטפטפים מעט שמן זית ומגישים.
גבינת ראסטה
גבינה חצי רכה תוצרת טורקיה. ייחודית מאוד, בעלת מליחות עדינה ומרקם צמיגי שמזכיר את גבינת המוצרלה. מקור שמה נובע מצורתה שהיא למעשה צמה מגולגלת. נהדרת לקישוט כל מנה ותתאים מאוד למילוי מאפים, סלטים וגם כנשנוש.