כנאפה בניחוח מי ורדים וגבינת מוצרלה

כנאפה בניחוח מי ורדים וגבינת מוצרלה. צילום: בן יוסטר.
כנאפה בניחוח מי ורדים וגבינת מוצרלה. צילום: בן יוסטר.

הגרסה המעודנת של השף אבי ביטון למתכון של הכנאפה הקלאסי, בתוספת גבינת מוצרלה משובחת

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | ויליפוד

[tmwdfpad]

מתכון: שף אבי ביטון | צילום: בן יוסטר |  סטיילינג: דיאנה לינדר | עיצוב: סטודיו אימג'ארט

החומרים ל- 4-6 מנות (במחבת בקוטר 22 ס"מ):

100 גר' אטריות קדאיף
50 גר' חמאה
100 גר' גבינת מוצרלה
50 גר' פיסטוק טחון

לסירופ הסוכר:

1 כוס מים
4 כפות מי זהר

אופן ההכנה:

בקלחת מבשלים, תוך ערבוב, מים, סוכר ומי זהר עד להמסת הסוכר. מורחים את החמאה על פני המחבת, מרפדים את המחבת המשומנת באטריות קדאיף ומפזרים מעל את המוצרלה המפוררת. מטגנים על להבה נמוכה ומניעים את המחבת בתנועות סיבוביות כדי למנוע הדבקה. בעזרת סכין בודקים מפעם לפעם את תחתית הבצק ומטגנים עד להזהבה.
מפזרים עוד שכבת קדאיף על הגבינה והופכים את הכנאפה בזהירות באמצעות צלחת גדולה. מטגנים כשתי דקות נוספות ומסירים מהאש.
הופכים את הכנאפה על צלחת הגשה בעודה חמה, יוצקים מעל סירופ סוכר ומפזרים פסטוקים מלמעלה.

גבינת מוצרלה

גבינה חצי קשה העשויה מחלב בקר ובעלת מרקם צמיגי במקצת. מוצרלה הינה אחת מהגבינות הפופולריות ביותר בזכות טעמה הניטרלי יחסית שמאפשר לשלב אותה במגוון מתכונים ושימושים, כשהמוכר מביניהם הוא כתוספת לפיצה.

כל גבינה והעולם שלה: חוברת המתכונים של ויליפוד