סופלה גבינת עזים ויין לבן

סופלה גבינת עזים ויין לבן. צילום: בן יוסטר
סופלה גבינת עזים ויין לבן. צילום: בן יוסטר

את המנה הזאת אכל השף אבי ביטון לראשונה בביסטרו קטן בפריז ומיד התמכר. אנחנו אחריו

88 שיתופים | 132 צפיות

תוכן שיווקי | ויליפוד

החומרים ל- 4-6 מנות:

100 גר' גבינת עזים חתוכה לקוביות קטנות
50 גר' חמאה
1 כף גדושה קמח
1 כוס חלב
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
כף פרמז'ן מגורדת
3 ביצים מופרדות

לסלט הירוק:

צרור רוקט
1 כפית דבש
1 כפית חרדל
מיץ מ- ½ לימון
מלח גס
100 גר' פרמז'ן מפוררת גס

אופן ההכנה:

בסיר קטן מחממים קלות את החמאה והקמח,
מוסיפים לסיר את החלב, המלח והפלפל ומערבבים היטב לקבלת מרקם חלק. מוסיפים לסיר את
הגבינות וטורפים היטב עד שהגבינות נמסות.
מסירים מהאש ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי ערבוב (נזהרים שלא יקרשו).
בקערה מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים פנימה לתוך התערובת שבסיר. מחלקים את התערובת לכלי סופלה אישיים ואופים בתנור ב- 200 מעלות כ- 10 דקות.

ההגשה:

בקערה מערבבים את כל חומרי הסלט ומגישים עם פרמז'ן מלמעלה. חשוב להכין את המנה בסמוך להגשה כדי שהמאפה לא יפול

גבינת עזים

גבינה חצי קשה, שמנה, העשויה מחלב עזים. בעלת טעם וארומה חזקים ומרקם אחיד וחמאתי – מה שהופך אותה מתאימה לחיתוך כפרוסות. בעלת חורים קטנים ומגיעה עטופה בשעווה לבנה.

גבינת עזים. צילום: יח"צ
גבינת עזים. צילום: יח"צ

כל גבינה והעולם שלה: חוברת המתכונים של ויליפוד