עוגת שקדים, ריקוטה ופירות יער

זוהי עוגה חגיגית מאוד, המתאימה לשמש כקינוח מרשים על שולחן החג שלכם. שילוב הריקוטה, השקדים ופירות היער יוצר מנעד טעמים עדין, מעניין ושונה מהקינוחים הרגילים של החג

88 שיתופים | 132 צפיות

כשר, בינוני, חלבי

החומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

לעוגה:

  • 200 גר' חמאה רכה
  • 3/4 כוס (150 גר') סוכר
  • 5 כפות (125 גר') סוכר חום דמררה
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 3 כוסות (255 גר') שקדים מולבנים, טחונים
  • 4 כפות (40 גר') קורנפלור
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 גביע (250 גר') גבינת ריקוטה
  • 2/3 גביע (165 גר') גבינה לבנה 9%
  • קורט מלח
  • 200-150 גר' פירות יער קפואים

לציפוי השמנת החמוצה:

  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כפית (7 גר') סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל

לפטל בקרמל:

  • 1/3 כוס (70 גר') סוכר
  • 100 גר' פטל קפוא
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:

העוגה:

1. מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והסוכר החום עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החלמונים זה אחר זה, וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה וחלקה.

2. מוסיפים לתערובת את השקדים הטחונים, הקורנפלור, קליפת הלימון והברנדי וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הריקוטה והגבינה הלבנה וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה.

3. מקציפים את החלבונים והמלח לקצף יציב. מקפלים את הקצף אל תוך התערובת ב-2-3 פעמים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.

4. מוזגים חצי מתערובת העוגה לתבנית משומנת ומיישרים באמצעות מרית. מפזרים את פירות היער בצורה אחידה, מוזגים עליהם את שאר הבלילה ומיישרים.

5. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 60-50 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים והעוגה זהובה וריחנית. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.

ציפוי השמנת החמוצה:

1. מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, הסוכר ותמצית הווניל.

2. יוצקים את תערובת השמנת על העוגה המוכנה ומיישרים בעזרת מרית.

הפטל בקרמל:

1. מבשלים את הסוכר על אש גבוהה במחבת בינונית עד שנוצר קרמל.

2. מוסיפים בבת אחת את הפטל ומיץ הלימון ומבשלים 3-2 דקות עד שכל הפטל מזוגג אך עדיין שלם. מקשטים את ציפוי העוגה בפטל המקורמל.

מצרכים:

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:

לעוגה:

  • 200 גר' חמאה רכה
  • 3/4 כוס (150 גר') סוכר
  • 5 כפות (125 גר') סוכר חום דמררה
  • 5 ביצים, מופרדות
  • 3 כוסות (255 גר') שקדים מולבנים, טחונים
  • 4 כפות (40 גר') קורנפלור
  • קליפה מגוררת מ-1 לימון
  • 2 כפות ברנדי
  • 1 גביע (250 גר') גבינת ריקוטה
  • 2/3 גביע (165 גר') גבינה לבנה 9%
  • קורט מלח
  • 200-150 גר' פירות יער קפואים

לציפוי השמנת החמוצה:

  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
  • 1 כפית (7 גר') סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל

לפטל בקרמל:

  • 1/3 כוס (70 גר') סוכר
  • 100 גר' פטל קפוא
  • מיץ מ-1/2 לימון

אופן ההכנה:

העוגה:

1. מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והסוכר החום עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את החלמונים זה אחר זה, וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה וחלקה.

2. מוסיפים לתערובת את השקדים הטחונים, הקורנפלור, קליפת הלימון והברנדי וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הריקוטה והגבינה הלבנה וממשיכים לעבד עד שהתערובת אחידה.

3. מקציפים את החלבונים והמלח לקצף יציב. מקפלים את הקצף אל תוך התערובת ב-2-3 פעמים עד שהתערובת אחידה לחלוטין.

4. מוזגים חצי מתערובת העוגה לתבנית משומנת ומיישרים באמצעות מרית. מפזרים את פירות היער בצורה אחידה, מוזגים עליהם את שאר הבלילה ומיישרים.

5. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 60-50 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים והעוגה זהובה וריחנית. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.

ציפוי השמנת החמוצה:

1. מערבבים בקערה את השמנת החמוצה, הסוכר ותמצית הווניל.

2. יוצקים את תערובת השמנת על העוגה המוכנה ומיישרים בעזרת מרית.

הפטל בקרמל:

1. מבשלים את הסוכר על אש גבוהה במחבת בינונית עד שנוצר קרמל.

2. מוסיפים בבת אחת את הפטל ומיץ הלימון ומבשלים 3-2 דקות עד שכל הפטל מזוגג אך עדיין שלם. מקשטים את ציפוי העוגה בפטל המקורמל.