עוגת תפוחים

|

כרמית אלקיים | צלם: בועז לביא

עוגה פשוטה ומלאת ניחוחות קינמון לקפה שאחרי הארוחה, או סתם כך כשמתחשק

צלם: בועז לביא

מצרכים:

החומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ או ל-2 תבניות אינגליש קייק:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח כוסמין
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 2 כפיות קינמון
  • 1/4 כפית מלח
  • 50 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב
  • ½1 כפיות תמצית וניל
  • 2 תפוחי עץ גרני סמית, קלופים ללא ליבה, חתוכים לקוביות
  • אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את קמח הכוסמין, אבקת האפייה, הקינמון והמלח. מניחים בצד.

2. מערבבים את החמאה והסוכר במערבל מזון עד שהתערובת תפוחה מעט.

3. מוסיפים את הביצים, החלב, תמצית הווניל ותערובת הקמח ומערבלים במשך 2 דקות.

4. מוסיפים את התפוחים ומערבבים בכף עץ.

5. מעבירים לתבנית משומנת ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מצננים ומחלצים את העוגה מהתבנית לצלחת הגשה. מפזרים מעט אבקת סוכר מעל.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 2a02f473306378cefdcc2 at 17:33:07