חזה אווז וכבד אווז בגריל בסאטה לוטוס

| מאת: שף קובי בכר |

צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: נעה קרניק

צאו מהקופסה והתנסו במנת בשר בטעמים עמוקים: שיפודי חזה אווז בקרם לוטוס צלויים על הגריל

חזה אווז וכבד אווז בגריל בסאטה לוטוס | צילום: אנטולי מיכאלו

 

 החומרים ל־6 מנות

450 גר' חזה אווז (כ־2 יחידות)

300 גר' כבד אווז

150 גר' ממרח לוטוס

20 מ"ל סויה מלוחה

1 שן שום

20 גר' ג'ינגר

מיץ מליים אחד

חצי פלפל צ'ילי ירוק טרי

ליים שלם להגשה

 

אופן הכנה:

בעזרת מכתש ועלי (אפשרי גם במטחנת מוט ידנית) כותשים את השום, את הצ'ילי ואת הג'ינגר. מוסיפים את הסויה והליים וממשיכים בכתישה.

מחברים את ממרח הלוטוס למשחת התבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד אך לא חלק.

חותכים את חזה האווז לרוחבו לפרוסות בעובי 3 ס"מ. חוזרים על פעולה זו גם עם כבד האווז. משפדים את נתחי האווז

(חזה/כבד/חזה).

 

אופן ההגשה:

צולים את שיפודי האווז במחבת גריל חמה. מידת העשייה המומלצת היא מדיום־ריר, אך ניתן לשנות אותה

לפי טעם הסועדים.

מניחים את ערמת השיפודים במרכז השולחן, טובלים ברוטב הסאטה לוטוס וסוחטים מעל שני חצאי ליים טרי.

 

הכלים באדיבות סטודיו 1220

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 480afd23a4ee06355dd2