חזה עוף עם קרם ארטישוק ירושלמי ופטריות

חזה עוף עם קרם ארטישוק ירושלמי, קייל ופטריות מלך היער | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
חזה עוף עם קרם ארטישוק ירושלמי, קייל ופטריות מלך היער | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

השף הלל תווקולי ממסעדת פאסטל מראה מה קורה כשמגוון מרקמים וטעמים נפגשים על שולחן החג, והפעם חזה עוף עם קרם ארטישוק ירושלמי ופטריות

88 שיתופים | 132 צפיות

 

חומרים ל- 2­-4 מנות | בינוני | לא כשר

המנה הזאת היא דוגמה לכך שגם עוף יכול להיות מנה חגיגית. שילוב המרכיבים המיוחדים וצורת ההגשה מוציאים אותו מהשגרה.

החומרים

350 גר' חזה עוף עם העצם והעור
מלח, פלפל שחור
1 שן שום
ענף רוזמרין
100 גר' קייל
שמן זית
חופן פטריות מלך היער חצויות לאורך

לקרם הארטישוק הירושלמי

שמן זית
1 בצל קצוץ
4 יחדות ארטישוק ירושלמי חתוך לקוביות
1 כוס חלב
1 כפית מחית כמהין
מלח

לרוטב

שמן זית
5 כנפי עוף
1 בצל חתוך לקוביות
1 גזר חתוך לקוביות
1 כוס יין לבן
צרור תימין
2 כוסות מרק עוף

חזה עוף עם קרם ארטישוק ירושלמי, קייל ופטריות מלך היער | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
חזה עוף עם קרם ארטישוק ירושלמי, קייל ופטריות מלך היער | צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן

אופן ההכנה

1. מטגנים במחבת על אש קטנה את העוף בצד של העור עם שאר המרכיבים במשך 5 דקות. הופכים את העוף, מעבירים לתבנית וצולים במשך 6 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

2. מקפיצים את הקייל במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

3. צורבים את פטריות מלך היער במחבת עם שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.

קרם הארטישוק הירושלמי

1. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את קוביות הארטישוק הירושלמי והחלב ומבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה, עד שהארטישוק הירושלמי מתרכך.

2. טוחנים את הבצל והארטישוק במעבד מזון עד קבלת קרם חלק. מוסיפים את מחית הכמהין, מתבלים במלח ומערבבים.

הרוטב

מחממים שמן זית בסיר ומשחימים את כנפי העוף עם הירקות. מוסיפים את היין והתימין, מצמצמים לחצי, מוסיפים את מרק העוף ומצמצמים עד קבלת רוטב חלק. מסננים.

ההרכבה

יוצקים את קרם הארטישוק הירושלמי על צלחת הגשה. מניחים עליו את נתחי העוף, הקייל והפטריות ויוצקים מהרוטב על הכל.

מתכונים נוספים של שף הלל תווקלי

1. אינטיאס מצופה בשומשום עם ויניגרט צ'ילי וגרניטה
2. פלטת ירקות על קרח עם קרם עירית
3. מאפינס גזר עם קרם גזר ותפוז, סולרו יוגורט ושוקולד לבן
4. גונדי שרימפס במרק דגים ארומטי

צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן
צילום: אנטולי מיכאלו | סטיילינג: אינה גוטמן