עוף ביין על קרם בטטות

| מאת: השפית מיכל לוי

מתכון נהדר למנת עוף על מצע בטטות שתהפוך את ליל הסדר לערב מרטיט חושים. חומרי הגלם הפשוטים מתאחדים יחדיו למנה עיקרית לחג, עשירה בטעמים מתקתקתים

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/04/sizes/IMG_1968_H_wo_680_382.jpg
עוף ביין על קרם בטטות | צילום: גל בן זאב

 

השפית מיכל לוי ממסעדת בראון, שעבדה במסעדה של מלון בוטיק במחוז פוליה, התאהבה בתוצרת החקלאית שהגיעה היישר מהחווה. את כל הטוב הזה היא מתרגמת למנות חגיגיות, שישברו את שגרת החג, יגוונו את השולחן עם ניחוח איטלקי עדין וייחודי, שיגרום לכן לחשוב מחדש על אוכל כשר לפסח וישדרגו את סטנדרט העוף ותפוחי האדמה שלכן.

"זו אחת המנות שהולכות איתי כל הדרך מפוליה. השאיפה במנה זו הייתה ליצור מטבח עילי מחומרי גלם פשוטים, או במילים אחרות, לקחת עוף ולהפוך אותו לברבור".

לעוד מתכונים של מיכל לוי שישדרגו לכן את החג עם ניחוח איטלקי:
סלט עלים עם קונפיטורת תפוחי עץ, גבינת רוקפור ושקדים
מילה פוליה: מאפה שכבות תפוחי אדמה, תפוחי עץ וגבינת פקורינו
פילה לברק ממולא במנגולד ותרד עם רוטב מרווה

עלי סלק ממולאים בתבשיל עדשים שחורות וירקות
ולקינוח: שומר צלוי מקורמל עם קרם מסקרפונה

 

החומרים ל-4 מנות | בינוני | בשרי

לעוף

4 כרעיים
4 תפוחי עץ אדומים חצויים
צרור אורגנו
צרור רוזמרין
חופן גרגירי פלפל שחור
1 בקבוק יין אדום
2 כפות דבש
1 כף סילאן

לקרם בטטות

500 גרם מלח גס
1 ק"ג (3־4 יחידות) בטטות
3 יחידות דלעת ערמונים קטנה
1 פחית קרם קוקוס
2 מקלות קינמון
5 מסמרי ציפורן
6-7 עלי מרווה
2 כוכבי אניס
1 כף סוכר
1 כף מלח

אופן ההכנה

העוף

1. לילה לפני ההכנה – מניחים את הכרעיים בתבנית עם תפוחי העץ, עשבי התיבול, גרגירי הפלפל והיין כך שיכסה את כל העוף.

2. מכסים את התבנית ומעבירים למקרר.

3. למחרת מוסיפים לתבנית את הדבש והסילאן (מושחים בהם את העוף).

4. מעבירים את התבנית (ללא כיסוי) לתנור שחומם מראש ל־220 מעלות למשך 15 דקות.

5. מכסים את התבנית בנייר אפייה או ברדיד אלומיניום ומחזירים לתנור שחומם מראש ל־170 מעלות למשך שעה ו־40 דקות.

6. מכבים וממתינים במשך 15 דקות.

קרם הבטטות

1. מכסים תבנית בשכבת מלח גס דקה ומניחים עליה את הבטטות והדלועים.

2. אופים את הירקות במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות.

3. מקלפים את הבטטות וטוחנים אותן במעבד מזון או בבלנדר מוט עד קבלת מרקם קרמי.

4. מפרידים את תוכן הדלועים מהקליפה בכפית ומוסיפים לקרם הבטטות.

5. מחממים את קרם הקוקוס עם התבלינים על אש קטנה במשך 3־4 דקות.

6. מסירים מהאש, מסננים ומוסיפים לקרם הבטטות. טוחנים שוב עד קבלת מרקם אחיד.

הרכבת המנה

1. יוצקים את הקרם לצלחות הגשה ומניחים עליו את העוף עם רוטב היין.

עוף ביין על קרם בטטות | צילום: גל בן זאב

עוף ביין על קרם בטטות | צילום: גל בן זאב

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 82fb693ac3d5e3d1c at 12:36:10