קציצות הודו ברוטב קוקוס ותבלינים

| מאת: עז תלם

כדי לגוון את התפריט הכשר לפסח, עז תלם מביא לכן מנה בשרית נהדרת של קציצות הודו מתובלנות, שנחות ברוטב קוקוס מרענן. מתכון פשוט שמתאים גם לימי החג, גם לחול המועד וגם סתם ליום חול

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/04/sizes/Kokus_010_h_wo_680_382.jpg
קציצות הודו ברוטב קוקוס ותבלינים | צילום: בועז לביא

 

"מנה בהשראת המטבח ההודי. יש בה אבקת קארי ותבלינים כמו הל, כמון וחרדל ברוטב קוקוס מלא טעם. במקום בשר בקר או עוף טחון, בחרתי להשתמש בהודו שמניב קציצות מצוינות – בשרניות ונימוחות".

עוד מתכונים של עז תלם שיגרמו לכן להודות על קיומו של הקוקוס:
המדריך השלם קוקוס: זנים, טיפים ועובדות שכיף לדעת
בטטה אפויה עם קוקוס וצ'ילי
וישיסואז קוקוס

בראוניז שוקולד, קוקוס ושקדים

 

החומרים ל-4־5 מנות |   קל |   בשרי

לרוטב

2 כפות שמן קוקוס
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
5-6 שיני שום פרוסות דק
חתיכה (בערך 3 ס"מ) של שורש ג'ינג'ר קלופה וקצוצה
2-3 פלפלים חריפים מיובשים או 1 פלפל ירוק חריף פרוסים דק
1 כפית שטוחה זרעי חרדל
2-3 תרמילי הל
1/2 כפית זרעי כמון
2 כפיות אבקת קארי
1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס
1-2 כוסות מים
מלח

לקציצות

500 גרם בשר הודו נקבה (מהרגליים, לא מהחזה) טחון
1 ביצה בינונית
1/3 צרור כוסברה קצוץ דק
4 בצלים ירוקים קצוצים דק
4-6 כפות גדושות קמח מצה (או פירורי לחם)
מלח, פלפל שחור
שמן לטיגון חצי עמוק
חופן עלי כוסברה קצוצים גס להגשה

אופן ההכנה

הרוטב

1. מחממים את שמן הקוקוס בסיר רחב ושטוח.

2. מוסיפים את הבצל, הג'ינג'ר, השום והפלפל החריף ומטגנים על אש בינונית־גבוהה במשך דקה.

3. מוסיפים את התבלינים השלמים (חרדל, הל וכמון) וממשיכים לטגן במשך כמה דקות נוספות עד שהירקות שקופים וריח התבלינים מורגש.

4. מוסיפים את אבקת הקארי ומטגנים דקה נוספת.

5. מוסיפים את קרם הקוקוס והמים. מתבלים במלח, מרתיחים ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות.

הקציצות

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה ולשים את התערובת במשך 2 דקות.

2. יוצרים מהתערובת 15־12 קציצות.

3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הקציצות ב־2 סבבים במשך 3־2 דקות בכל צד עד שהן זהובות.

4. מעבירים את הקציצות המטוגנות לרוטב (הרוטב צריך להגיע עד גובה הקציצות – אם צריך מוסיפים עוד מים), מכסים ומבשלים במשך 20־30 דקות על אש קטנה־בינונית עד שהקציצות מוכנות.

5. מתקנים תיבול. מגישים את הקציצות עם הכוסברה הקצוצה.

קציצות הודו ברוטב קוקוס ותבלינים | צילום: בועז לביא

קציצות הודו ברוטב קוקוס ותבלינים | צילום: בועז לביא

 

כתיבה, מתכונים והכנה עֹז תלם | צילום בועז לביא | סטיילינג ענת לבל
מוצרי הקוקוס באדיבות jammoka, המייבאים לארץ מוצרי קוקוס אורגניים ללא תוספים.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 2a02f473306378cefdcc2 at 17:32:50