פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי

| מאת: וויסקי בר-מוזיאון

תעשו לעצמכם ערב ביתי מפנק עם דרינק איכותי והמתכון השווה שלנו: פילה בקר עסיסי מלווה ברוטב וויסקי-מתקתק שנח לצד קרם ארטישוק נימוך וקטיפתי. מגיע לכם

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2016/12/sizes/3_H3_wo_680_382.jpg
פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי | צילום: אנטולי מיכאלו

החומרים ל-4 מנות  |   בינוני |  לא כשר

2 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
3-4 שיני שום קצוצות
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף חתוך גס
100 גר' חמאה
800־600 גר' פילה בקר
2 שוטים של ויסקי (לפי העדפה)
4 כפות סוכר דמררה
מלח, פלפל שחור

אופן הכנה

1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את הבצל והשום עם מלח ופלפל עד שהם שקופים.

2. מוסיפים את הארטישוק, מכסים במים ומרתיחים.

3. מבשלים על אש קטנה במשך כשעה, עד שהארטישוק רך. 

4. טוחנים את הארטישוק בבלנדר מוט או במעבד מזון ומוסיפים את החמאה בהדרגה עד קבלת מרקם אחיד וקרמי.

5. מעסים את נתחי הפילה במלח, פלפל ומעט שמן זית וצורבים על אש גבוהה במחבת פסים או על הגריל במשך 2 דקות בכל צד (למידת עשייה מדיום).

6. מוציאים מהמחבת.

7. יוצקים לאותה מחבת את הוויסקי, הסוכר, מלח ופלפל ומצמצמים על אש קטנה עד קבלת רוטב סמיך ומבריק.

8. יוצקים את קרם הארטישוק לצלחות, מניחים את נתחי הפילה פרוסים ומזלפים את הגלייז.

פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי | צילום: אנטולי מיכאלו

פילה בקר בגלייז ויסקי על קרם ארטישוק ירושלמי | צילום: אנטולי מיכאלו

 

לעוד מתכונים שיעשו לכם ערב סילבטר מוצלח:

ברוסקטה כבד אווז ושזיף שיכור
סלט סינטה, עגבניות וירוקים
דלעת ערמונים עם דג לבן ברוטב לימוני
קרפצ'ו קולרבי ואנשובי
ולקינוח – קרמבו בראוניז

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: a8ad7e4337e35a61197