קבב תורכי על קרם פלפלים קלויים

מתכון נהדר לקבב בקר בסגנון תורכי עם צנוברים, שום וכמון ומצע של קרם פלפלים מתקתק עם נגיעות אורגנו וזיגוג טחינה. שילוב טעמים עשיר שיעשה לכם ארוחת שישי מפנקת

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/01/sizes/את-גורמה-מסחרי-אבי-ביטון-ווילי-פוד-ben-yuster28405_H_wo_680_382.jpg
קבב תורכי על קרם פלפלים קלויים | צילום: בן יוסטר

 

החומרים ל–5–6 מנות

לקבב

750 גר’ בשר בקר טחון (מנתחים כמו צוואר או צלעות)
2 בצלים בגודל בינוני, קצוצים דק
2-3 שיני שום, קלופות וכתושות
שליש כוס מי סודה
חצי כפית כמון טחון
½ צרור פטרוזיליה, קצוץ היטב
2 כפות צנוברים, קלויים
מלח ופלפל שחור
4 כפות שמן זית, לטיגון

לקרם פלפלים

 1 צנצנת (650 גר’) פלפל אדום קלוי על האש Sera
כף סילאן
1-2 שיני שום כתושות
כפית אורגנו יבש
4 כפות שמן זית
מלח, לפי הטעם

להגשה

טחינה ביתית (מכינים כמו שאוהבים, מומלץ עם הרבה מיץ לימון)
חופן עלי פטרוזיליה, קצוצים גס

אופן ההכנה

1. הכנת תערובת הקבב שמים את כל ההחומרים לקציצות (מלבד השמן) בקערה ומערבבים היטב.

2. מכסים בניילון נצמד ומכניסים את תערובת הבשר למקרר למנוחה של שעה–שעתיים.

3. בינתיים מכינים את קרם הפלפלים:

קרם הפלפלים

1. מסננים את הפלפלים ומעבירים אותם לכלי עם שוליים גבוהים (קופסת פלסטיק/סיר).

2. מוסיפים את השום, הסילאן האורגנו ושמן הזית.

3. טוחנים בעזרת בלנדר ידני לקרם חלק. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח לפי הטעם.

4. מכינים את הקבב משמנים קלות את הידיים בשמן ויוצרים קציצות עגולות בגודל כדור פינג פונג (משקל 50 גר’ בערך) משטחים את הקציצות לעובי 2 ס”מ.

5. מחממים את שאר השמן במחבת פסים על להבה גבוהה.

6. צולים את הקבבים במספר סבבים במחבת החמה במשך 2-3 דקות מכל צד, עד השחמה יפה.

7. להגשה, מסדרים את קרם הפלפלים בצלחות הגשה, מעליו מניחים מהקבבים. מעליהם מזלפים מעט טחינה ומפזרים פטרוזיליה קצוצה.

 

קבב תורכי על קרם פלפלים קלויים | צילום: בן יוסטר

קבב תורכי על קרם פלפלים קלויים | צילום: בן יוסטר

פלפל אדום קלוי על האש: פלפלים אדומים קלויים בטעם ביתי המיוצרים בתורכיה, בעלי טעם ים תיכוני – בלי כל הסרבול של קלייה בבית | צילום: בן יוסטר

פלפל אדום קלוי על האש: פלפלים אדומים קלויים בטעם ביתי המיוצרים בתורכיה, בעלי טעם ים תיכוני – בלי כל הסרבול של קלייה בבית | צילום: בן יוסטר

צילום בן יוסטר | סטיילינג תמר סגל

אז לאן עוד בא לכם לנסוע? תבחרו מבין שלל המתכונים של ויליפוד שמביאים לכם איכות וטעם מכל העולם:

מרק חיטה טוסקני
מרק נודלס סיני עם כדורי עוף אסייתי
נתחי עוף בקארי הודי וצ׳ילי מתוק
פילה דניס תאילנדי בחמאה מתקתקה סויה וצ’ילי
רולדת פרגיות יוונית עם עלי גפן ממולאים
לבבות דקל מאקוודור צלויים בעגבניות וודקה
ערמונים דניים מתוקים בחמאה וקצפת
טארט טאטן אננס ממונקו

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 480afd23a4ee06355dd2