פילה לברק ממולא במנגולד ותרד עם רוטב מרווה

| מאת: השפית מיכל לוי

נכון, כולם משוגעים על החריימה של פסח, אבל לא קצת נמאס? השנה החלטנו לגוון ולהחליף את מנת הדג השגרתית במתכון נהדר לפילה לברק ממולא, שלא רק שהוא נימוח להפליא הוא גם קישוט נהדר לשולחן החג

  • https://atmag-static-timeout.netdna-ssl.com/media/2017/04/sizes/IMG_1952_H_wo_680_382.jpg
פילה לברק ממולא במנגולד ותרד עם רוטב מרווה | צילום: גל בן זאב

 

השפית מיכל לוי ממסעדת בראון, שעבדה במסעדה של מלון בוטיק במחוז פוליה, התאהבה בתוצרת החקלאית שהגיעה היישר מהחווה. את כל הטוב הזה היא מתרגמת למנות חגיגיות, שישברו את שגרת החג, יגוונו את השולחן עם ניחוח איטלקי עדין וייחודי, שיגרום לכן לחשוב מחדש על אוכל כשר לפסח וישדרגו את סטנדרט העוף ותפוחי האדמה שלכן.

"פילה הלברק היא מנה מבית הוריי בגרסה מחודשת שלי, בהשראת הים של פוליה והעלים הטריים שלה".

לעוד מתכונים של מיכל לוי שישדרגו לכן את החג עם ניחוח איטלקי:
סלט עלים עם קונפיטורת תפוחי עץ, גבינת רוקפור ושקדים
מילה פוליה: מאפה שכבות תפוחי אדמה, תפוחי עץ וגבינת פקורינו
עלי סלק ממולאים בתבשיל עדשים שחורות וירקות
עוף ביין על קרם בטטות
ולקינוח: שומר צלוי מקורמל עם קרם מסקרפונה

 

החומרים ל- 4 מנות |   בינוני |   פרווה

לדגים

4 נתחי פילה לברק
שמן זית
מלח ים

למלית

2 כפות שמן זית
1 פלפל אדום חריף
2 שיני שום פרוסות
250 גרם עלי תרד
250 גרם עלי מנגולד
מלח ים, פלפל שחור

לרוטב

שמן זית
מיץ סחוט מ־2 פלחי לימון + קליפת הלימון
4 עלי מרווה
מלח, פלפל שחור
1 כוס מים חמים
3 כפות גדושות חמאה (עדיף צהובה)
½1 כוסות יין לבן יבש

אופן ההכנה

המלית

1. מחממים מחבת על אש גבוהה

2. מוסיפים את שמן הזית ומטגנים קלות את הפלפל והשום.

3. מוסיפים את עלי המנגולד והתרד

4. מקטינים את האש לבינונית, מערבבים במשך כמה דקות ומסירים מהאש.

5. מתבלים במלח ובפלפל שחור.

הדגים

1. פורשים את נתחי הפילה כשהבטן כלפי מעלה ומניחים עליהם את המלית.

2. מגלגלים את הנתחים כמו סושי כך שהדג עוטף את המלית ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

3. מזלפים שמן זית ובוזקים מלח ים

4. אופים במשך 12 דקות בתנור שחומם מראש ל־200 מעלות.

הרוטב

1. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את מיץ הלימון והקליפה, עלי המרווה, מלח, פלפל וכוס המים.

2. כשהמים רותחים מוסיפים את החמאה והיין הלבן.

3. כשהרוטב מצטמצם מוסיפים את הדגים ומטגנים במשך 3 דקות על אש גדולה.

4. אם הרוטב מצטמצם מדי אפשר להוסיף עוד נוזלים.

5. מומלץ להגיש עם פירה תפוחי אדמה או בטטה סגולה.

פילה לברק ממולא במנגולד ותרד עם רוטב מרווה | צילום: גל בן זאב

פילה לברק ממולא במנגולד ותרד עם רוטב מרווה | צילום: גל בן זאב

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV1 on: 47f8 at 14:46:48