פילה מוסר ים בחמאת עגבניות
מיכל אנסקי, מקימת שוק צפון ברמת החייל, פותחת שולחן פסח עם הבשלנים שמאחורי הדוכנים והפעם, ינאי ארז עם מתכון לפילה מוסר ים בחמאת עגבניות
חומרים ל-4 מנות | קל | חלבי
200 גר' חמאה
1 שן שום
5 עלי מרווה
200 גר' פילה מוסר ים
1/4 כוס יין לבן
4 עגבניות בשלות צלויות וטחונות
מלח, פלפל שחור
שמן זית
200 גר' תרד טורקי
אופן ההכנה
1. מחממים במחבת 150 גר' מהחמאה עם השום והמרווה, מוסיפים את היין הלבן, מאדים מעט ומוסיפים את העגבניות. מבשלים במשך 10 דקות ומתבלים במלח ופלפל.
2. במחבת נוספת מחממים את שאר החמאה עם מעט שמן זית, מתבלים את הדג במלח ופלפל וצורבים אותו היטב, ראשית מהצד של העור וכעבור כמה דקות גם מהצד השני. מוסיפים את התרד ומקפיצים קלות.
3. מוזגים את חמאת העגבניות לצלחת ומניחים מעל את הדג ואת התרד.
מתכונים נוספים של הבשלנים של שוק צפון:
1. מרק סובה שויו
2. מרציפן ופנקוטה יוגורט ושקדים
3. סלט קינואה אדומה וסלט סגול
4. שומר קונפי
5. נתח פריים עם עצם ושדרת אסאדו