סבח אל נור – מגדל חצילים ותפוחי אדמה

ארוחת בוקר אסלית של חצילים, תפוחי אדמה וביצים קשות המוגשת על צלחת משותפת. הכי כיף: לאכול עם הידיים

88 שיתופים | 132 צפיות
סבח אל נור – ארוחת בוקר אסלית | צילום: אתי קצב
סבח אל נור – ארוחת בוקר אסלית | צילום: אתי קצב

צלחת גדולה – משפחתית ל4 אנשים

החומרים:

2 חצילים בינוניים

4 ביצים

4 תפוחי אדמה לאפייה

גביע יוגורט 4%

טחינה איכותית (מוכנה לפי הוראות ההכנה)

עלי רוקט טריים

עגבניות שרי בשני צבעים

מלח גס

חרדל גרגירים

שמן זית

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל240 מעלות

פורסים את החצילים לאורך ומשרים במלח גס לשעתיים

לאחר מכן שוטפים ומייבשים

מורחים בשמן זית ומעט מלח גס ואופים בתנור כ 20 דקות

מרתיחים מים – כאשר רותחים מכניסים את הביצים ל6 וחצי דקות

מוציאים למי קרח (לעצור בישול)

שוטפים היטב את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי קצת פחות מ1 ס"מ

מורחים בשמן זית, מלח גס ומעט חרדל גרגירים

מכניסים לאפייה בתנור (אפשר יחד עם החצילים)

כאשר החצילים, תפוחי אדמה והביצים מוכנים – מרכיבים את המנה

מניחים על צלחת פרוסת חציל, עליה 2 פרוסות תפוח אדמה עד ליצירת מגדל של חצילים ותפו"א

לצד במגדל מניחים ערימת עלי רוקט טריים ופריכים ופרוסות של עגבניות שרי. מזלפים מעל מעט שמן זית, מיץ לימון ומלח גס.

שופכים לצד הסלט את הטחינה והיוגורט ( אפשר גם בקערה חצי עמוקה בנפרד)

חותכים את הביצים לחצי ומניחים בצלחת

מומלץ לאכול עם חלה טרייה