פונדנט שוקולד

|

כתיבה, הכנה וסטיילינג: אלי הופנר | דרך האוכל

מחפשים קינוח שוקולדי מהיר שיעשה הרבה רושם על האורחים? פונדנט שוקולד יעשה את העבודה

כשר, קל, מהיר, חלבי

כף קפיצית לגלידה עשויה נירוסטה יכולה לשמש גם כלי אפייה מעניין לפונדנט שוקולד. לאחר האפייה אפשר לחלץ את המאפה אל צלחת הגשה בעזרת הפטנט של הקפיץ בכף ולהגיש עם גלידה.

החומרים ל-4 קוקוטים (תבניות אלומיניום חד פעמיות עגולות בנפח של 1/2 כוס):
100 גר' שוקולד מריר, קצוץ
100 גר' חמאה
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
2 ביצים + 2 חלמונים
1/3 כוס קמח
קורט מלח

אופן ההכנה:
1. ממיסים במיקרוגל (בקערת זכוכית) את השוקולד והחמאה. מוציאים את הקערה מהמיקרוגל, מוסיפים את הסוכר וטורפים היטב.

2. טורפים אל בלילת השוקולד את הביצים אחת-אחת. מוסיפים את החלמונים וטורפים עד שהם נבלעים בבלילה.

3. מנפים יחד את הקמח והמלח ומוסיפים לבלילה. מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4. יוצקים את הבלילה ל-4 קוקוטים משומנים עד לגובה 2/3 של הקוקוט. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-15 דקות, או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רך למגע.

5. מוציאים את הקוקוטים מהתנור, ממתינים כ-2 דקות ומשחררים את הפונדנטים בעדינות מהתבניות. הופכים על צלחות הגשה ומגישים מיד, מומלץ לצד קצפת טרייה או גלידת וניל.

בואו לעקוב ולדבר איתנו גם בפייסבוק ובאינסטגרם. עדכונים על הכתבות הנבחרות באת ניתן לקבל בניוזלטר היומי שלנו

תגובות

Silence is Golden SRV:SRV2 on: 2a02f473306378cefdcc2 at 03:36:51