פינוקים מעוצבים

עוגיות נשיקה (המתכון בכתבה) | צלם: בועז לביא
עוגיות נשיקה (המתכון בכתבה) | צלם: בועז לביא

זה הזמן לגייס את כישורי הקונדיטוריה הבסיסיים ולהכין קינוחים מעוצבים ומקוריים שתוכלו להוסיף למשלוח המנות או לתת סתם כך כשמתחשק. ויש גם טיפים להגשה מיוחדת

88 שיתופים | 132 צפיות

עוגיות פרח ריבה

זמן הכנה: 60 דקות | רמת קושי: קל | כשר: חלבי

* עוד בדרך האוכל: כך תכינו כפיות שוקולד מדליקות

החומרים ל-25 עוגיות

לבצק:

טיפים לעיצוב
* אם כבר מקוריות; החליפו את אוזני הההמן המסורתיות באוזני המן ממרציפן, ואת משלוח המנות המוגש בצלחת חד-פעמית בכלי קיבול יפה מזכוכית או מקרמיקה בשילוב נייר פרגמנט מעוטר. רעיון נוסף למארז הוא שדרוג של שקיות נייר פשוטות בתחתיות תחרה ובסרטים.

* כשהמנה אסתטית וצבעונית, כל צנצנת שקופה תוכל לשמש כלי המדגיש את יופייה. קשרו סביבה סרט צבעוני, והרי לכם משלוח מנות אישי ושימושי.

* קליפת עץ יכולה להפוך בקלות לקערת הגשה טבעית ורומנטית. סדרו בתוכה עוגיות והניחו על השולחן. אפשר לארוז אותה בצלופן ולהביאה כמשלוח מנות מיוחד.

* צבעו קרטון ביצים בצבע ורוד, פזרו בתוכו מעט רפיה חומה והניחו בשקעים עוגיות מעשה ידיכם ליצירת משלוח מנות מחומרים ממוחזרים – מקורי ומפתיע. להשלמת הקו הטבעי – תפרו שקים קטנים מבד יוטה, הטביעו בהם צורת לב (או כל צורה אחרת) והנה עוד פריט למילוי בתופינים של משלוחי מנות

  • ½2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

למלית:

  • ריבה
  • סוכריות צבעוניות למזרה (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מערבבים במערבל מזון עם וו גיטרה את הקמח, החמאה והסוכר עד קבלת מרקם פירורי. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד קבלת בצק אחיד. אוספים אותו לכדור ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

2. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו פרחים בחותכן. במחצית מהפרחים קורצים חור באמצע הפרח בחותכן.

3. מניחים את הפרחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד ששולי העוגיות מתחילים להזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים.

4. כשהעוגיות מתקררות מורחים מעט ריבה על הפרחים השלמים ומכסים כל עוגייה בעוגייה נוספת עם חור באמצע. אפשר לזרות סוכריות צבעוניות על שלולית הריבה שבכל חור.

* עוד בדרך האוכל: צפו בצילומים מאחורי הקלעים של הפקת הקינוחים המעוצבים

* לא רק אוזני המן: כך תכינו ממתקים מסורתיים לפורים

עוגיות נשיקה

זמן הכנה: 90 דקות | רמת קושי: קל-בינוני | כשר חלבי

החומרים ל-100 עוגיות קטנות:

לבצק:

  • 250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 4 חלמונים
  • 1 כף ברנדי
  • 2 כוסות + 2 כפות (300 גרם) קורנפלור
  • ½1 כוסות (200 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל

למרנג:

  • 5 חלבונים
  • ¾1 כוסות (350 גרם) סוכר
  • כמה טיפות צבע מאכל (לא חובה)

אופן ההכנה:

הבצק:

1. לשים את כל החומרים עד קבלת בצק פירורי.

2. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים בחותכן.

3. מעבירים את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה קלה.

המרנג:

1. ממסים את החלבונים והסוכר בבן מארי תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שרוב הסוכר נמס והתערובת חמימה למגע.

2. מעבירים את התערובת למערבל מזון ומקציפים במהירות גבוהה במשך 10 דקות עד שהקערה קרה למגע. אם רוצים נשיקות בצבעים מטפטפים לקערה מעט צבע מאכל ומקציפים במשך דקה נוספת.

3. מעבירים את הקצף לשקית זילוף ומזלפים נשיקה על כל עוגייה.

4. אופים את העוגיות במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-70-50 מעלות במצב טורבו.

טיפ עיצוב: כל תיבת עץ המחולקת לתאים, כמו קופסה ששימשה לאחסון שקיות תה, אפשר לצבוע, לקשט ולהשתמש בה ככלי הגשה לעוגיות.

אוזני המן מרציפן במילוי טרפלס שוקולד-ברנדי

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קל | כשר חלבי

החומרים ל-30 אוזני המן קטנות:

  • 200 גרם מרציפן גולמי
  • 1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כף (20 גרם) סירופ תירס (להשיג בחנויות מתמחות)
  • 125 גרם שוקולד מריר משובח
  • 2 כפות ברנדי
  • 25 גרם חמאה, רכה

אופן ההכנה:

1. מרדדים את המרציפן לעלה דק.

2. מרתיחים בסיר את השמנת המתוקה וסירופ התירס.

3. ממסים את השוקולד במיקרוגל או בבן מארי. מערבבים היטב את תערובת השמנת עם השוקולד. מצננים מעט ומוסיפים לתערובת את הברנדי והחמאה. מצננים בטמפרטורת החדר ומעבירים את התערובת לשקית זילוף.

4. קורצים מהמרציפן המרודד עיגולים בחותכן או בכוס קטנה. מזלפים באמצע כל עיגול מעט מתערובת הטרפלס ומקפלים את הקצוות לצורת אוזן המן. מפזרים מעל מעט אבקת סוכר.

קוביות קוקוס בניחוח ורדים

זמן הכנה: 60 דקות | רמת קושי: קל | כשר חלבי

החומרים ל-40 קוביות:

  • 3 כוסות קוקוס
  • ⅓3 כוסות (400 גרם) אבקת סוכר
  • 1 פחית חלב ממותק מרוכז
  • מעט תמצית מי ורדים (לא חובה)
  • מעט צבע מאכל ורוד

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הקוקוס, אבקת הסוכר והחלב המרוכז עד קבלת תערובת אחידה. משטחים מחצית מהתערובת בתבנית ומעבירים למקרר.

2. מוסיפים למחצית הנותרת מעט תמצית מי ורדים וכמה טיפות של צבע מאכל ורוד.

3. משטחים את התערובת הוורודה על התערובת הלבנה ומעבירים להתייצבות במקרר לכמה שעות (או ל-30 דקות במקפיא). מוציאים מהקירור וחותכים לקוביות בסכין חדה.

עוגיות לימונדה ורודה

זמן הכנה: 45 דקות | רמת קושי: קל | כשר חלבי

החומרים ל-35 עוגיות:

  • 250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס + 1 כף (100 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כף קליפת לימון, מגוררת
  • 1 כף מיץ לימון
  • ½1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 3/4 כוס (105 גרם) קורנפלור

לציפוי:

  • 3/4 כוס + 1 כף (100 גרם) אבקת סוכר
  • אבקת איבוק ורודה (לא חובה, להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה:

1. מקציפים את החמאה עד שהיא קרמית. מוסיפים את אבקת הסוכר וממשיכים להקציף עד קבלת תערובת אחידה.

2. מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת, מיץ הלימון, הקמח והקורנפלור ומערבבים עד קבלת בצק אחיד.

3. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 ס"מ, מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות מעט בתחתית. מוציאים מהתנור, מצננים וטובלים כל עוגייה באבקת סוכר.

טיפ: לקבלת אבקת סוכר ורודה ערבבו אבקת סוכר עם אבקת איבוק ורודה.

מגזין דרך האוכל במתנה! לחצו כאן לקבלת ההטבה>>

עוגיות קרמל

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קל | כשר חלבי

החומרים ל-40 עוגיות:

  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
  • 1 כוס (240 גרם) סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 3 כוסות (420 גרם) קמח
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית מלח
  • צנצנת ממרח לוטוס
  • שבבי קרמל (לא חובה, להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה:

1. מקציפים בקערה את החמאה ושני סוגי הסוכר עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.

2. מוסיפים לקערה את הביצים ותמצית הווניל ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

3. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים עד קבלת בצק אחיד.

4. מגלגלים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ ומניחים אותם בתבנית מיני מאפינס משומנת. אופים את העוגיות במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהן מזהיבות מעט בשוליים.

5. מוציאים את העוגיות מהתנור, ומיד קורצים בכל עוגייה גומה בעזרת ידית של כף עץ או כוס שוט. מצננים את העוגיות ומחלצים מהתבנית.

6. ממלאים את הגומות בממרח לוטוס ומפזרים מעל כל עוגייה מעט שבבי קרמל.

קפקייקס שוקולד

זמן הכנה: 30 דקות | רמת קושי: קל | כשר חלבי

החומרים ל-15 קפקייקס (או 30 מיני-קפקייקס):

  • 50 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 50 גרם אבקת קקאו (עדיף בלגי)
  • 1 כוס מים רתוחים
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¼1 כוסות (175 גרם) קמח תופח
  • קורט מלח

לציפוי:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את השוקולד, אבקת הקקאו והמים.

2. מקציפים את החמאה והסוכר במערבל מזון עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

3. מוסיפים את הביצים, תמצית הווניל ותערובת השוקולד ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח והמלח וממשיכים לערבב עד איחוד.

4. מרפדים תבנית מאפינס במנג'טים, מחלקים את התערובת בין המנג'טים עד 2/3 מגובה המנג'טים, ואופים במשך 15-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים.

הציפוי:
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת סוכר עד קבלת קצפת יציבה. מזלפים תלולית קצפת על כל קפקייק ומקשטים בסוכריות.

טיפ עיצוב: קאפקייקס מושקעים וחגיגיים לא צריכים יותר מקופסת פלסטיק שקופה עטופה בסרט ורדרד. אם בחרתם להכין מיני-קפקייקס – אפשר להגישם בקופסת עץ שכוסתה בוואשי טייפ (נייר דבק מעוטר מאורז) ליצירת מראה של תיבת תכשיטים.

הבלוג מיס פטל שייך לשרית נובק ולסתיו גרושקביץ. בבוקר הן היי-טקיסטיות, אחרי הצהריים אימהות ובערב עקרות בית נואשות. בין לבין הן מנסות להכניס איזו משימה קטנה בשביל עצמן, משהו קטן לנפש. הבלוג מיס פטל עוסק באימהות, יצירתיות ומה שביניהן. שרית נובק היא אם לשניים, אופה אל תוך הלילה, הוגה, יוצרת ומצלמת. סתיו גרושקביץ היא אם לשניים, טועמת, כותבת ועורכת.