פשטידת עגבניות ומוצרלה

צלם: דרור כץ
צלם: דרור כץ

מחפשים מתכון חדש ומעניין לפשטידה עם בצק? לפניכם מתכון לפשטידת עגבניות, מוצרלה ועשבי תיבול, המשלבת בצק שמרים עסיסי עם מלית בניחוח איטלקי וטעים

88 שיתופים | 132 צפיות

מצרכים:

החומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ

לבצק:

¼1 כוסות קמח, מנופה

4 כפות שמן זית

1 חלמון

1 כפית שמרים יבשים

קורט מלח

1/2 כף סוכר

1/4 כוס מים פושרים

למלית:

4 עגבניות

2 כפות שמן זית

3 שיני שום, כתושות

2 ביצים

5 גבעולי בזיליקום, קצוצים

5 גבעולי אורגנו, קצוצים

5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים

250 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

1 חלמון, טרוף

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

1. לשים במערבל עם וו לישה את חומרי הבצק לתערובת אחידה ורכה. מכסים ומשהים להתפחה במקום חמים כשעה עד הכפלת נפח הבצק.

2. מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעלה עגול בעובי 1 ס"מ ובקוטר 30 ס"מ. מרפדים את התבנית בבצק כך שנשארים שוליים רחבים מחוץ לדפנות.

הכנת המלית:

1. חולטים את העגבניות 4-3 דקות במים רותחים. מצננים, קולפים בזהירות, מנקים מגרעינים וחותכים לקוביות.

2. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את שיני השום עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות ומערבבים. מסירים מהאש ומצננים.

3. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על הבצק ומשטחים.

4. מערבבים את עשבי התיבול ומפזרים באחידות על המלית. מכסים בפרוסות המוצרלה ומהדקים את שולי הבצק שנשארו על המילוי.

5. מושחים את הבצק בחלמון ואופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד הזהבה.